Ginekologinje, strokovnjakinje in vplivnice spregovorile o vaginalnih vnetjih
Zakaj se sramujemo svojih izcedkov; od kod nam ideje, da smo naredile nekaj narobe, če se nam razvije vaginalno vnetje; in kako o teh rečeh komunicirati s partnerji?

“Dokler se intimnega zdravja sramujemo, ne bomo opolnomočene!”

Srečanje v seriji dogodkov “V ženskem telesu”, ki jih z namenom ozaveščanja o zdravju intimnih predelov žensk organiziramo v Eko Škrniclu, je odprlo mnogo vprašanj, o katerih bi se ženske morale pogovarjati pogosteje in bolj sproščeno. Zakaj se sramujemo svojih izcedkov; od kod nam ideje, da smo naredile nekaj narobe, če se nam razvije vaginalno vnetje; in kako o teh rečeh komunicirati s partnerji?

Negativne konotacije in tabuji intimnega zdravja

“O, fuj!”, “Nagnusno!”, “Zakaj objavljate take packarije?!” - so le nekateri izmed komentarjev, ki jih dobivamo kot odziv na izobraževalne vsebine o glivičnih vaginalnih vnetjih ter zdravju intimnih ženskih predelov. Čeravno menimo, da smo dandanes že bolj odprte narave in ne zasramujemo več lastnih teles, temu očitno ni tako. Na dogodku je tezo o sramu in strahu, s katerima ženske živijo, potrdila tudi ginekologinja, mag. Mili Lomšek Vidmar. Izpostavila je, da ženske, ki prvič doživljajo vnetje ali sumijo na SPB (spolno prenosljivo bolezen) pogosto v ambulanto stopajo sključene, redkobesedne, s pogledom uprtim v tla. Njeno glavno sporočilo vzpodbude vsem ženskam se je glasilo: “Nisi sama.” Nismo same. Statistika potrjuje, da se več kot polovica žensk vsaj enkrat v življenju sreča z vnetjem. Pomembno pa je zgodnje prepoznavanje in pravilno zdravljenje.


Ženske v rodni dobi so najbolj izpostavljene vnetjem

Na mag. Mili Lomšek Vidmar je bilo naslovljeno tudi vprašanje, katere ženske so bolj nagnjene k vnetjem in kaj storiti v primeru kroničnih glivičnih vnetij? Ginekologinja pravi, da sicer ni pravila pri vnetjih - lahko se pojavijo majhnim punčkam ali starejšim gospem (ne gre namreč za SPB!). A vseeno so najbolj na udaru ženske med 20 in 40 letom starosti, saj gre za kombinacijo dejavnikov - stres, menjava partnerjev, nihanje hormonov, hiter življenjski slog. Poudarja, da je prva faza zdravljenja v akutnem stanju potrebna s farmacevtskimi pripravki (pri hujših vnetjih je nujen obisk ginekologa), vsekakor pa je zdravljenje treba podpreti z ustreznimi prehranskimi dopolnili, ki podpirajo obe mikrobioti hkrati - črevesno in nožnično - kot je naš “best-seller”, Her Biotic


Ravnovesje nožnične flore je treba vzdrževati ves čas

Z zdravili zdravimo trenutno, akutno stanje. Da pa bi se na dolgi rok rešile vaginalnih vnetij (sploh, kadar se ponavljajo), se je treba zazreti v življenjski slog posameznice. O tem je na dogodku govorila Simone Godina, certificirana integrativna zdravstvena trenerka za hormonsko ravnovesje. Prehrana, življenjski slog in vse tiste “majhne reči”, ki se seštevajo, odločajo o hormonskem (ne)-ravnovesju in procesih, ki se odvijajo v telesu. 

Ko govorimo o zdravju nožnice, ne moremo mimo črevesja, saj sta ta dva sistema neločljivo povezana. Nožnična flora kopira oziroma posnema vse, kar se dogaja v črevesju. 

In kadar si zaradi preveč sladkih pregreh, predelane hrane; in premalo vlaknin (ki med drugim pomagajo izločiti presežek estrogena, kot pravi Simone Godina) ter pomanjkanja zdravih maščob in hranil - razraste slovita kvasovka Candida, se v telesu vse podre. Glivična vnetja so pokazatelj prekomerno aktivne Candide. In ravnovesje se ne ustvari čez noč ali z eno čudežno tabletko. Zanj mora ženska skrbeti ves čas - s pravilno prehrano, tehnikami blaženja stresa, strokovno pomočjo (ginekološko in prehransko) ter izbranimi prehranskimi dopolnili - predvsem visokokakovostnimi probiotiki.

Znanje, prave informacije in strokovni nasveti so prvi koraki do opolnomočenja

Dokler se bomo obračali stran od težav, jih ne bomo nikoli rešili. In dokler ženske same občutijo odpor do zdravja intimnih predelov, bodo vnetja vztrajala. V znanju je moč - sploh, ko pride do razumevanja lastnega telesa. Če se soočaš z vnetji, najprej potrebuješ prave, verodostojne, selekcionirane informacije, kot jih dobiš pri zgoraj omenjenih strokovnjakinjah. Naslednji korak je, da v svoje življenje vpelješ potrebne spremembe in se odpreš za potencialne koristi dopolnil, ki uravnavajo črevesje in hormone. V pomoč ti je tudi skupnost žensk, ki glasno spregovori o svojih izkušnjah - ena takšnih je vplivnica in modna oblikovalka Nika Urbas, ki je na dogodku povezovala pogovor in odprto delila svojo zgodbo in izkušnje z vnetji. “Vnetja ženski vzamejo vso svobodo! Boleč je vsak obisk stranišča; med športno aktivnostjo jo vse tišči in boli; želja po spolnosti izpuhti; in ves čas razmišlja samo, kdaj bo tega pekla konec!” - se svojih preglavic spominja Nika, ki je danes zaprisežena uporabnica Her Biotic.

»Her Biotic mi pomaga pri prebavi in neprijetnih vnetjih. Ta odlična mešanica, zasnovana z namenom, da v ženskem telesu vzpostavi zdravo pH ravnovesje, mi je spremenila življenje. Nisem več napihnjena, nimam več vnetij in boljše se počutim.«


Vloga kakovostnih prehranskih dopolnil pri skrbi za zdravo nožnico

V Eko Škrnicl-u ustvarjamo več, kot zgolj kakovostna prehranska dopolnila, namenjena zdravju žensk. Ustvarjamo gibanje, razbijamo mite, izobražujemo in povezujemo ženske v skupnost. “Nisi sama!” je moto, s katerim opolnomočamo ženske, ko pride do intimnega zdravja. 

Prehranska dopolnila seveda niso nadomestila za zdravo prehrano, vsekakor pa so, sodeč po tisoče izjavah zadovoljnih uporabnic, v ogromno pomoč pri premagovanju ženskih težav. Izdelek, na katerega prisegajo ženske širom Evrope, z vplivnicami na čelu, je Her Biotic, unikatna probiotična mešanica, ustvarjena za ženske in “ženske težave”. 





Priporočamo
background
307 Mnenja
Her Biotic
30 Kapsul
Na Zalogi

Unikatna mešanica Her Biotic je ustvarjena prav za žensko in premagovanje težav, ki nas pestijo. Her Biotic vsebuje 6 skrbno izbranih sevov. Mešanica je namenjena tako mladim dekletom kot zrelim ženskam.

Od €23.90
Sorodni članki
Izkušnje strank s Her Bioticom: 7 žensk, 7 zgodb
Si se znašla v situaciji, ko imaš občutek, da te tvoja telo pušča na cedilu?Se ti ponavljajo težave z glivičnimi in bakter...
Kako se znebiti ponavljajočih se vaginalnih vnetij
Vsaka ženska naj bi se vsaj enkrat v življenju srečala z vaginalnim vnetjem. Vaginitis imenujemo vnetje nožnične sluznice....
VSE O VAGINALNI MIKROBIOTI (+ kako se najbolj učinkovito lotiš preprečevanja in odpravljanja vaginalnih vnetij)
Če si ženska, je to zapis, ki ga moraš prebrati.Povedala ti bom vse, kar moraš vedeti o drugi največji mikrobioti v tvojem...