Ob visokih temperaturah se bolj kot ne priležejo solate in druga lahka hrana.
Solate so lahko zelo pestre, tako po okusu, kot sami vrednosti. Tokrat sem ustvarila novo kombinacijo polno okusov, ki se podajo ajdi.
Sestavine za 2 osebi
- 80 g ajdove kaše
- 1/2 večje bučke
- pest češnjevcev
- polovica manga
- 60 g ovčjega feta sira (vegani lahko nadomestijo z vegansko različico)
- provansalske začimbe
- olivno olje
- himalajska sol
Priprava
Ajdovo kašo v rahlo slani vodi z dodatkom lovorjevega lista skuhamo do mehkega. Vmes, ko se ajda kuha, si operemo in narežemo zelenjavo, mango in feto. Ajdo odstavim na stran, ko je kuhana.
Bučke 2-3 minute pražimo na olivnem olju in na koncu za minuto dodamo še češnjevec. Rahlo solimo, saj je feta tudi slana. Dodamo polovico fete in mango. Čez minuto dodamo še ajdovo kašo, ter dobro premešamo.
Odstavimo in dodamo še preostalo feto in mango.
Postrežemo na krožnik.
Namig: Ko režemo mango, ki je sočen, dobimo nekaj vode. Nikar je ne zavrzite, ampak polijte po kaši in ostalih sestavinah na koncu.
Namig št. 2: solato si lahko pripravite kot malico za v službo.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke