Kremni Mlečni Riž Z Limonino Kremo In Figami

Sladek začetek dneva. Odličen zajtrk ali pa tudi sladica, po želji. Mlečni riž nas vedno vrne v otroštvo in osnovnošolske dni, kajne? :) Tokrat v prav posebni kombinaciji. 

 

 


Sestavine za 2 osebi

 

 

 

Priprava 

 

Limonina krema

 

Najprej pripravimo limonino kremo, le to je treba ohladiti, zato jo lahko pripravimo tudi dan prej (v hladilniku zdrži par dni), če zjutraj nimamo časa. 
V globjo posodo dodamo 1 celo jajce in dva rumenjaka ter sladkor. Ročno stepamo. Dodamo stopljeno kokosovo olje in sok dveh limon in pol, če so zelo velike potem dve limoni, ter ščep soli. 

 

 

Zmes nad parno kopeljo konstantno mešamo, da se ne prime na dno posode. Mešamo nekje 10-12 minut, toliko, da se krema lepo začne gostiti in se dobro pogreje. Po nekje sedmih minutah dodamo tudi 5 žlic kokosovega mleka iz pločevinke. Prelijemo v steklen kozarček in ohladimo.

Med tem, ko delamo kremo, damo kuhati riž. Kuhamo ga 10 minut v rahlo slani vodi. Na koncu vmešamo 1 dcl kokosovega mleka iz pločevinke in 1/4 žličke kardamoma ter pustimo da se riž ohladi. 

 

 

Riž se bo hitreje ohladil, če ga bomo razporedili bolj na redko po daljši posodi. 

Popražimo še mandlje na kokosovem olji in jih rahlo solimo. 
Na koncu vse postrežemo v skodelico in dodamo še fige. 

 

 


Za recept smo uporabili naslednje izdelke