Pirin Kruh Z Bučo

Verjetno ste že opazili, da imam buče zelo rada. Tako vsestranske so, zato jih res rada uporabljam pri peki in kuhi. 
Ta recept za pirin kruh je preverjeno dober, vendar pa sem tokrat prvič dodala bučo. Odlično. :) 

 

 

Sestavine

 

 

 

Priprava

 

Zlata lanena semena zmeljemo in želiramo z enim dcl vode. Enako naredimo z indijskim trpotcem.
Vmes med seboj premešamo suhe sestavine; moko in sol, vinski kamen in sodo. 

 

 

S paličnim mešalnikom premešamo bučni pire z nekaj radenske, polovico lanenih semen in trpotca (lahko ga tudi spasiramo do gladkega, jaz sem namenoma pustila tako kot je vidno na sliki).
Postopoma vmešamo suhim sestavinam, istočasno počasi dodajamo radensko. 

 

 

Na koncu vmešamo še semena. Količina po želji. Prelijemo v srednje velik pekač, obložen s peki papirjem. 
Pečemo vsaj 60 minut na 180 stopinj. Nato pečico ugasnemo in lahko pustimo še približno 10 minut. 

 

 

Kruh naj se lepo shladi. Najboljše je počakati na naslednji dan. Porabiti v dveh do treh dneh, v kolikor veste, da ga ne boste porabili, je super če ga že naslednji dan narežete in zamrznete. 
Jaz ga zelo rada popečem na par kapljicah olivnega olja. 
Obložite s poljubnimi namazi in dodatki. Božansko! :) 

Če nimate indijskega trpotca (ali lanenega semena), lahko zamenjate z enim jajcem.  

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke