Super luštni krofki, brez pečenja v olju, brez bele moke. Skratka, čisto svojevrstni.
Brez slabe vesti si lahko privoščite več kot samo enega.
Sestavine
- 150 g ovsene moke
- 2 žlički (12 g) vinskega kamna + 1 žlička sode
- 1 žlička cimeta
- ½ žličke kardamoma
- 3 žlice kokosovega sladkorja
- ščep himalajske soli
- 4 žlice chia semen
- 100 g bučnega pireja
- 2 dcl mandljevega mleka
Priprava
Priprava pečico segrejemo na 175 stopinj.
Chia semena damo v 3 dcl kozarec in med mešanjem nalijemo vodo malce pod vrhom. Pustimo 10 min da semena želirajo, vmes 2x premešamo.
V posodi zmešamo suhe sestavine; ovseno moko, vinski kamen in sodo, cimet in kardamom, kokosov sladkor in sol.
Bučnemu pireju primešamo ¾ mleka, s paličnim premiksamo. Primešamo suhim sestavinam. Postopoma vmešamo še chia semena in preostalo mleko.
Testo razporedimo v modelčke za krofe. Pečemo na 175 od 25-30 minut.
Če modelčkov nimate, lahko uporabite tudi model za muffine. Sama raje uporabim silikonske, ker se mufini ali krofi lažje in predvsem v celoti lepo vzamejo ven.
Jaz sem krofe premazala z domačim lešnikovim namazom in posula s konopljinimi semeni in kokosovo moko.