Chiini Ovseni Krofki

Super luštni krofki, brez pečenja v olju, brez bele moke. Skratka, čisto svojevrstni.
Brez slabe vesti si lahko privoščite več kot samo enega.

 

 

Sestavine 

 

 

 

Priprava

 

Priprava pečico segrejemo na 175 stopinj.
Chia semena damo v 3 dcl kozarec in med mešanjem nalijemo vodo malce pod vrhom. Pustimo 10 min da semena želirajo, vmes 2x premešamo.  
V posodi zmešamo suhe sestavine; ovseno moko, vinski kamen in sodo, cimet in kardamom, kokosov sladkor in sol.

 

 

Bučnemu pireju primešamo ¾ mleka, s paličnim premiksamo. Primešamo suhim sestavinam. Postopoma vmešamo še chia semena in preostalo mleko.
Testo razporedimo v modelčke za krofe. Pečemo na 175 od 25-30 minut.
Če modelčkov nimate, lahko uporabite tudi model za muffine. Sama raje uporabim silikonske, ker se mufini ali krofi lažje in predvsem v celoti lepo vzamejo ven.

 

 

Jaz sem krofe premazala z domačim lešnikovim namazom in posula s konopljinimi semeni in kokosovo moko.

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke