MITI IN RESNICE O CELULITU (+ kako se ga učinkovito lotiš)
O celulitu kroži skoraj toliko različnih trditev, kot je žensk. Nekateri pravijo, da je zanj kriva prehrana, drugi vso krivdo valijo na genetiko, tretji verjamejo v moč obilne hidracije in še in še.

Tako se ženske vsako leto, ko začne dišati po poletju, zapodimo med trgovske police in v kozmetične ali lepotne salone v upanju, da tokrat kratke hlače, oblekice in kopalke dočakamo z gladko in napeto kožo.

A glede na poplavo trditev, za katere v resnici nisi prepričana, če sploh držijo, je težko izbrati pravi pristop k odstranjevanju in preprečevanju celulita.

Še preden ti zaupam, zakaj v resnici nastane celulit (in kako se ga učinkovito lotiš), sem zate izbrala najpogostejše trditve in preverila, če držijo.


Kaj o celulitu res drži?


Celulit imajo predvsem ženske: DRŽI

Moški imajo že v osnovi nižji odstotek maščob, poleg tega pri njih kolagenska vlakna potekajo diagonalno. Pri ženskah kolagenska vlakna potekajo pravokotno na kožo in tako težje zadržijo presežne maščobe. Svoje pristavi še ženski hormon estrogen, ki povzroča, da se kolagenska vlakna v vezivnem tkivu mehčajo in krajšajo.


Celulit imajo samo ženske s prekomerno težo: NE DRŽI

Celulit je težava vseh žensk, ne glede na starost, postavo ali telesno maso. Pri prekomerni telesni masi je celulit sicer lahko bolj viden, saj je v maščobnih celicah shranjenega več maščevja. A če boš izgubljala maščobo, to še ne pomeni, da bo čudežno izginil tudi celulit. Ta je namreč bolezen in težava vezivnega tkiva.


Celulit je deden: DRŽI

Če tvojo mamo ali babico pestijo težave s pomarančno kožo, je velika verjetnost, da jih boš imela tudi ti. To pomeni predvsem, da si nagnjena k bolj počasnemu metabolizmu, večjemu nalaganju maščobe pod kožo in bolj počasnemu krvnemu obtoku. Ne pozabi pa, da je to le eden izmed vzrokov za nastanek celulita in nikakor ni najpomembnejši.


S staranjem se videz celulita povečuje: DRŽI

Celulit začne nastajati, ko se v puberteti zviša raven hormona estrogena. Z leti se telesna teža pogosto poveča, poleg tega se koža tanjša, zaradi česar je celulit še vidnejši. Po 25. letu prihaja tudi do upada nastajanja kolagena, ki je ključen za to, da je tvoja koža lepa in napeta.


Pitje velikih količin vode odpravlja celulit: NE DRŽI

Samo pitje vode ne bo izboljšalo »pomarančne kože«, je pa ustrezna hidracija učinkovita v kombinaciji z gibanjem, primerno prehrano in zdravim življenjskim slogom. Z rednim uživanjem zadostnih količin vode ohranjaš zdrav limfni sistem, ki tvojemu telesu omogoča, da odplavlja strupe, hkrati pa voda poskrbi tudi za vzdrževanje primerne ravni vlage v koži.


Gibanje omili celulit: DRŽI

Telesna aktivnost pomaga pri zmanjševanju maščobe, pospeševanju cirkulacije in oblikovanju ter rasti mišic, zato je ključen faktor pri odpravljanju celulita. Oblikovane mišice bodo poskrbele za bolj napeto kožo, tako pa bo celulit, tudi, če je še prisoten, veliko manj viden. Poleg tega je gibanje je namreč eden od najučinkovitejših uničevalcev podkožnega maščevja.

Te je katera trditev še posebej presenetila?


Zdaj ti je zagotovo že jasno, da tako kot ni enega samega vzroka za celulit, ne obstaja univerzalna rešitev, ki bi ga odpravila.


A nekaj zagotovo drži: če se želiš odpravljanja lotiti učinkovito in z mislijo na dolgoročne rezultate, se ga moraš lotiti tam, kjer nastaja.

In kje to je?


Skrivnost o celulitu, ki ti je ni povedal še nihče

Začniva na začetku. Kaj je sploh celulit in kako nastane?

Celulit je sprememba maščobnega tkiva, ki jo povzročajo strukturne spremembe v podkožju. Maščobne celice zaradi oslabljenega vezivnega tkiva pritiskajo proti površju.


Zakaj se to zgodi?

Vse celice v tvojem telesu za preživetje in normalno delovanje potrebujejo vodo, saj jim dovaja tudi hranilne snovi. Velikokrat se dogaja, da preveč vode ostaja v medceličnem prostoru, to pa celicam onemogoča normalno delovanje. Če celice ne delujejo pravilno, prihaja do poškodb v koži; uničujejo se kožne in vezivne celice.

Tvoj celulit tako ni nujno posledica prevelike količine maščobe, ampak so zanj odgovorne oslabele kožne celice in vezivno tkivo – kolagenska vlakna.

S hujšanjem in izgubo maščobe celulita ne boš odpravila, morda bo le manj viden. Tvoje telo namreč ne more porabljati maščobe, ki je shranjena v dermalnem sloju kože – to je ta maščoba, ki potiska vezivno tkivo navzven in se kaže v obliki celulita.


Če želiš celulit zanesljivo odpraviti in preprečiti njegov nastanek, moraš omogočiti hranilnim snovem in vodi, da pridejo v celico.


Celulit ni le lepotni problem, je tudi opozorilo, da v tvojem telesu nekaj ne deluje pravilno

Vem, da ti celulit največ preglavic in slabe volje povzroča ravno zato, ker ti ni všeč in ker so pričakovanja družbe, kako bi ženska morala izgledati, zelo visoka.

A ideal ženskega telesa je popolnoma zgrešen. Ženske pač imamo celulit. Če je naš spremljevalec, se ga ne smemo sramovati.

Pomembno pa je, da se zavedaš, da celulit ni »lepotni«, ampak zdravstveni problem, zato mu želim posvetiti pozornost in skrb.

Celulit je znak, da v tvojem telesu nekaj ne deluje pravilno. Običajno gre za to, da tvoj limfni sistem in krvni obtok nista v optimalnem stanju, kar je posledica neravnovesja hranil in nezdravega življenjskega sloga. Videz in nastajanje celulita pa pospešujejo tudi prosti radikali, ki lahko koži povzročijo oksidativni stres.

Oslabljen limfni sistem

Limfni sistem je odgovoren za pravilno delovanje procesov in za čiščenje telesa. Limfna tekočina se premika zelo počasi, za premikanje pa je odgovorno predvsem premikanje skeletnih mišic – zato je zelo pomembno, da se dovolj gibaš, še posebej, če imaš pretežno sedeče delo.


Kaj slabi limfni sistem?

▫️ Slabo delovanje črevesja
▫️ Premalo vitaminov in mikroelementov
▫️ Premalo gibanja


Slabe žile in kapilare

Verjela ali ne, veliko vlogo pri tem, da imaš celulit, imajo lahko tudi slabe žile in kapirale. Če so oslabljene, ne morejo prenašati dovolj vode in hranil do najbolj zunanjih plasti tvoje kože – usnjice in povrhnjice. Če celice ne dobijo hrane in vode, propadejo.

Kaj povzroča oslabljene žile?

▫️ Predolgo sedenje ali stanje
▫️ Večje količine alkohola
▫️ Premalo gibanja
▫️ Hormonske spremembe
▫️ Staranje


Prosti radikali in oksidativni stres

Prosti radikali so stranski produkt biokemijskih reakcij, ki v telesu potekajo ves čas. Med svojim potovanjem po telesu lahko poškodujejo celične membrane, beljakovine in DNK. Proste radikale, ki bi lahko škodili tvojemu telesu, telo nevtralizira s pomočjo antioksidantov. Če pride do neravnovesja med tvorbo prostih radikalov in antioksidantov, ki jih uničijo, je telo izpostavljeno oksidativnemu stresu.

Kaj povzroča proste radikale?

▫️ Čezmerno izpostavljanje UVA žarkom
▫️ Onesnaženost okolja
▫️ Kajenje
▫️ Prehrana; predelane mesnine, ocvrta živila, živila z nasičenimi maščobami in alkohol


Kako lahko zatreš celulit še preden sploh nastane

Že nekaj stavkov nazaj sem ti namignila, da je oksidativni stres, ki so mu izpostavljene celice, velik krivec za nadležni celulit. Skoraj nemogoče je, da tvoje celice ne bi bile nikoli izpostavljene oksidativnemu stresu, vseeno pa ga lahko močno zmanjšaš ali preprečiš.

Oksidativni stres poškoduje celice, ki poskrbijo za nastanek kolagena in elastina – zmagovalen par za lepo, čvrsto in gladko kožo. Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v tvojem telesu. Podpira tvojo kožo, zato je, če ga imaš dovolj, koža lepa in napeta. Tudi elastin je beljakovina – zelo raztegljiva beljakovina, ki poskrbi, da se tkiva po raztezanju ali krčenju ponovno vrnejo v svojo prvotno obliko.

Če kolagena in elastina ni dovolj, koža izgubi čvrstost in tonus, skozi oslabljena vlakna vezivnega tkiva pa bodo močni skupki maščobe brez težav prodrli do najbolj zunanje plasti tvoje kože.



Svoje telo lahko pri boju s prostimi radikali in oksidativnim stresom podpreš s pomočjo antioksidantov, s tem pa zmanjšaš možnost za razpad vezivnega tkiva in nastanek celulita.



Zatri delovanje prostih radikalov in okrepi vezivno tkivo s pomočjo antioksidantov

Proste radikale, ki bi lahko škodili tvojemu telesu, telo nevtralizira s pomočjo antioksidantov.

Antioksidanti so snovi, ki zavirajo oksidacijske procese. To so procesi, v katerih kot stranski produkt nastajajo prosti radikali. Če pride do neravnovesja med tvorbo prostih radikalov in antioksidantov, ki jih uničijo, je telo izpostavljeno oksidativnemu stresu.

Antioksidante lahko v svoje telo spraviš na več načinov; s pomočjo prehrane ali prehranskih dopolnil.

V boju z oksidativnim stresom in s tem preprečevanjem celulita, pa še posebej izstopa antioksidant SOD.

Gre za izvleček melone, njegovo učinkovitost pa dokazujejo tudi klinične študije.


Znanstveno dokazana formula, ki ti garantira 12% izgubo celulita v 56 dneh!

Celulit, ki na nogah, zadnjici ali trebuhu ustvarja videz pomarančne kože, je posledica dveh stvari - hipertrofije maščobnih celic in razpada vezivnega tkiva (fibroza kolagenskih vlaken). Oboje je tesno povezano z oksidativnim stresom, ki so mu izpostavljene celice. 

V raziskavi, ki je vključevala 41 žensk, je polovica žensk 56 dni zaporedoma uživala naravni izvleček s SOD B Dimpless® antioksidantom. Že po 28 dneh so opazile znatno zmanjšan celulit, po 56 dneh pa se je učinek še povečal.

SOD B Dimpless® antioksidant je zavrl razpad vezivnega tkiva in spodbudil raztapljanje maščobnih celic.

Učinkovitost dokazana s klinično študijo

Dimpless dokazano deluje v boju s celulitom in zmanjšuje njegovo vidnost. Spodaj si oglej rezultate žensk, kot si ti, ki so jih izmerili v klinični študiji.



Kapsule, ki združujejo naravne izvlečke najmočnejših in najbolj učinkovitih antioksidantov

SOD antioksidant je glavna sestavina Celluvital kapsul, 100 % naravnega prehranskega dopolnila, ki blaži posledice oksidativnega stresa ter preprečuje nastanek celulita.

Sestavljajo ga:

Poseben izvleček SOD (superoksid dismutaza)

Superoksid dismutaza je ključni primarni antioksidant, ki je v našem telesu naravno prisoten. Najdeš ga v vseh oblikah življenja in ščiti živa bitja pred oksidativnim stresom že več kot 2 milijardi let. SOD je prisoten tako znotraj, kot zunaj celičnih membran – neposredno tam, kjer se nahajajo prosti radikali. Igra ključno vlogo pri preprečevanju oksidativnega stresa. SOD je prisoten tudi neposredno v mitohondrijih, ki so odgovorni za 90% proizvodnje prostih radikalov.


Izvleček rdečega grozdja

Izvleček grozdja ima izjemne antioksidativne lastnosti, saj vsebuje visoke vrednosti prehranskih vlaknin in zelo pomemben riboflavin. Riboflavin ima pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, prispeva pa tudi k ohranjanju zdrave kože. Linolna kislina, ki se prav tako nahaja v izvlečku, poskrbi za vzdrževanje normalne ravni holesterola v krvi.


Cink

Cink je mineral, ki je ključen za nastajanje celic. Pomaga tkivu, da raste in se celi. Poleg tega je cink del pomembnega antioksidantskega encima SOD – nudi mu podporo za optimalno delovanje.


Baker

Ena najpomembnejših vlog bakra v telesu je pospeševanje redukcije kisika, torej deluje kot antioksidant. Je pomembna podpora antioksidantu SOD. Najbolje deluje kadar ga zaužijemo v kombinaciji s cinkom, saj za optimalno delovanje potrebujeta drug drugega.


CELLUVITAL je antioksidantna mešanica, ki ščiti celice pred stresom, jim zagotavlja optimalno delovanje in s tem preprečuje razgradnjo vezivnega tkiva, le to pa izgubi celulita!



Priporočamo
background
6 Mnenja
Celluvital
60 Kapsul
Na Zalogi

Celluvital je naravna zeliščna mešanica, ki prispeva k ohranjanju zdrave kože*.

Od €25.90
Sorodni članki
8 živil, ki pomagajo uravnavati ženske hormone
Hormoni so snovi, ki dirigirajo tvojemu zdravju in dobremu počutju. Dokler so v ravnovesju in nemoteno opravljajo svoje na...
5 MITOV O RAZSTRUPLJANJU
Razstrupljanje oziroma detox telesa obljublja več energije, boljše psiho-fizično počutje in močan imunski sistem. Je tema,...
Anti age jedilnik: 10 vrst živil za lepoto od znotraj navzven
Lepa in mladostna koža. To je ideal, h kateremu v današnji družbi vsi stremimo. Ne gre zgolj za videz. Ste se kdaj sprašev...