Čičerikin curry je ena izmed mojih najljubših jedi. Na jedilniku je ponavadi vsak teden. Curry je res enostaven za pripravo, zato pogumno s pripravo.
Sestavine za 2 osebi
- 1 manjša čebula
- 2-3 stroke česna
- 3/4 žličke kurkume
- 1 žlička curryija
- nekaj sveže drobno naribanega ingverja
- 250 ml kokosove kreme za kuhanje ali kokosovo mleko v pločevinki
- 1,5 dcl vode + sok 1/4 limete
- 200 g kuhane čičerike (140 g + 60 g)
- himalajska sol
- Dodatki: rdeča paprika, zrel mango, slani arašidi
- 120 g basmati riža
- peteršilja
Priprava
Riž dobro sperete in kuhate v razmerju 2:1. Proti koncu kuhanja dodajte še žličko peteršilja.
Za curry na izbranem olju nekaj minut pražite čebulo. Nato dodate česen, sveže nariban ingver, kurkumo in curry. Premešate, pražite še kakšno minuto in dodate kokosovo kremo. Ko zavre, zmanjšate in na zmernem ognju kuhate 5 minut. Vmes dodate 130 g kuhane čičerike in 1/3 manga.
Čez 3 minute odstavite na stran, dodate vodo z limeto in spasirate s paličnim mešalnikom.
Primešajte še preostalo čičeriko, nekaj koščkov manga ter trakove rdeče paprike, ki ste jo predhodno na hitro popražili z mangom.
Postavite nazaj na ogenj, solite in zavrete. Pokuhate še minutko in curry je pripravljen za serviranje.
Servirate na krožnik in dodate še nekaj slanih praženih arašidov.