Veganski Cheesecake S Slano Karamelo

Odlična, a hkrati zelo nasitna sladica, zato sem se priprave lotila kar v manjšem pekaču. Premera 16 cm. Dovolj za 6 kosov. 

 

 

Sestavine

 

PODLAGA

KREMA

SLANA KARAMELA 

 

 

Priprava

 

Najprej pripravimo podlago. Datlje namočimo v vroči vodi za 15 minut. Nato splaknemo, dodamo v multipraktik ter jim dodamo vodo in žlico raztopljenega kokosovega olja. Zmiksamo. Nato dodamo še vse ostale sestavine in mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes.

 

 

S peki papirjem obložimo notranjost pekača in lepo razporedimo podlago. Damo v hladilnik. 

Naprej pripravimo kremo. Indijske oreščke pol ure namakamo v vroči vodi. Nato osušimo in na ponvi s kokosovim oljem pražimo nekaj minut. 

 

 

Nato dodamo v multipraktik, in nekaj časa mešamo. Nekje 5 minut. Nato postopoma dodamo še ostale sestavine in mešamo toliko časa, da dobimo želeno konsistenco. Torej, čim bolj gladko. 

 

 

Maso prelijemo čez podlago in postavimo nazaj v hladilnik. 

Finalno dejanje, pripravimo karamelo.  
V manjšo kozico damo sladkor, mleko, sol in nekaj kapljic limoninega soka. Zavremo in nato zmanjšamo na minimum. 
kuhamo in občasno mešamo. Po nekje 5-7 minutah kuhanja mešamo pogosteje. Kar vsako minuto. Da se karamela začne gostiti lahko traja tudi do 25-30 minut. 

 

 

Imejte v mislih, da se potem, ko se ohladi še dodatno malce zgosti. 
Prelijemo čez kremo in torto pustimo počivati vsaj 6 ur, najboljše čez noč. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke