Solatni krožnik s pečeno rdečo peso

Tokrat sem pripravila barvit solatni krožnih mnogih okusov. Napolnil vas bo z energijo in lepo nasitil. Okusi se med seboj lepo prepletajo in razvajajo vaše brbončice.

 

 

Sestavine

 

 

 

Priprava

 

Ogrejemo pečico na 200 stopinj. Rdečo peso dobro operemo in položimo v pekač. Zmešamo nekaj žlic olivnega olja, 1 žličko provansalske mešanice začimb, ščep soli in mletega črnega popra. Dobro premešamo in prelijemo čez rdečo peso. Damo v pečico in pečemo približno 45-55 min.
Ko je pesa pečena, jo damo na stran, da se ohladi.

 

 

Medtem skuhamo ajdovo kašo. Kuhamo jo od 8 do 10 minut. Rukolo operemo, jo rahlo solimo s himalajsko soljo in pokapamo z nekaj kapljicami olivnega ali bučnega olja.
Narežemo polovico pomaranče in poljuben kos feta sira. Rdečo peso olupimo in jo narežemo.
Na krožnik serviramo najprej peso, nato ajdovo kašo, rdečo peso, pomarančo, feto in lešnike.

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke