Tokrat sem pripravila barvit solatni krožnih mnogih okusov. Napolnil vas bo z energijo in lepo nasitil. Okusi se med seboj lepo prepletajo in razvajajo vaše brbončice.
Sestavine
- Rdeča pesa
- 4 žlice ajdove kaše
- Rukola
- ½ pomaranče
- Lešniki
- Kozji feta sir
- Himalajska sol
- Mleti poper
- Provansalska mešanica začimb
Priprava
Ogrejemo pečico na 200 stopinj. Rdečo peso dobro operemo in položimo v pekač. Zmešamo nekaj žlic olivnega olja, 1 žličko provansalske mešanice začimb, ščep soli in mletega črnega popra. Dobro premešamo in prelijemo čez rdečo peso. Damo v pečico in pečemo približno 45-55 min.
Ko je pesa pečena, jo damo na stran, da se ohladi.
Medtem skuhamo ajdovo kašo. Kuhamo jo od 8 do 10 minut. Rukolo operemo, jo rahlo solimo s himalajsko soljo in pokapamo z nekaj kapljicami olivnega ali bučnega olja.
Narežemo polovico pomaranče in poljuben kos feta sira. Rdečo peso olupimo in jo narežemo.
Na krožnik serviramo najprej peso, nato ajdovo kašo, rdečo peso, pomarančo, feto in lešnike.