Bulgurjeva Solata Z Lečo

Bulgur je odlična dietna hrana, ki vsebuje malo kalorij, a je vseeno bogat s proteini, vlakninami in vitamini. Je hitro pripravljen in je odlična izbira, če se želimo izogniti rižu ali testeninam. Bulgurjeva solata je lahko odličen samostojen obrok ali pa priloga.

 

Sestavine

 

 


Priprava

 

Bulgur speremo in kuhamo v vodi (razmerje 3:1) 15 minut, nato ga pustimo še nekaj časa stari, da popije preostalo vodo. Solimo in vmes večkrat premešamo.
Lečo predhodno namakamo nekaj ur, nato jo kuhamo 20 minut, med kuhanjem dodamo lovorjev list in par kapljic limone. Solimo vedno proti koncu.


Korenje olupimo, razrežemo na 3,4 dele in kuhamo dobrih pet minut. Medtem narežemo papriko in bučko na manjše koščke. Korenje speremo pod mrzlo vodo in ga enako narežemo na manjše koščke. Vso zelenjavo skupaj nekaj minut pražimo na nekaj kapljicah kokosovega olja. Vmes solimo in popramo.
Lečo primešamo bulgurju, dodamo žličko polpekoče gorčice in dobro premešamo. Na koncu vmešamo še zelenjavo in postrežemo. 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

beljakovine bulgur enostavni recepti hitro kosilo kosilo veganski recepti vegansko zdravi recepti