Rizi Bizi Skleda
Rizi bizi se velikokrat uporablja kot priloga k jedem, v našem primeru pa bo to kar glavna sestavina. Dodali smo mu nekaj sveže zelenjave, ki skupaj pričarajo preprost, svež in lahek krožnik.
Čas priprave: 20 min
Sestavine
- Basmati polnozrnati riž
- Zeleni grah
- Šparglji
- Rukula
- Redkvice
- Orehi
Priprava
Predpriprava
Zeleni grah čez noč namakamo v vodi.
Riž dobro speremo in v dvojni količini slane vode kuhamo 10-15 min.
Grah kuhamo posebej, enako 15 minut. Šparglje skuhamo ali popražimo na ponvi, kar vam je ljubše.
V skledo dodamo se rukulo in redkvice, ki jih po želji tudi solimo in dodamo nekaj olivnega ali bučnega olja.
Hitro pripravljena skleda, ki je lahko tudi odlična malica za v službo.


Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke