Ajdovi Rezanci z Lososom in Mandlji

Testenine so odlična in enostavna rešitev za kosilo, vzele pa nam bodo manj kot pol ure za pripravo. Tokrat z okusnim lososom, svežimi šparglji in hrustljavimi mandlji.

Čas priprave: 20 min

 

Ajdovi rezanci z lososom

 

Sestavine

 

 

Mandlji in šparglji

 

Priprava

 

Lososa speremo, dobro osušimo in namažemo z mešanico olivnega olja, žlico limoninega soka in peteršilja. Na dobro segreti ponvi ga hitro zapečemo na obeh straneh, nato pa na zmernem ognju pečemo po 2-3 minute na vsaki strani.

Vmes skuhamo rezance. Kuhamo jih 5 minut v slani vodi.

Lososa odstavimo in razkosamo. Narežemo česen.

Na ponvi z olivnim oljem popražimo mandlje in šparglje. Odstavimo.

Popražimo česen, dodamo smetano, kose lososa ter rezance. Dobro premešamo in vse skupaj odstavimo čez minuto.

Serviramo na krožnik, na vrhu položimo šparglje in mandlje.

 

Ajdovi rezanci z lososom in šparglji

Ajdovi rezanci z lososom šparglji in mandlji

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke