Testenine so odlična in enostavna rešitev za kosilo, vzele pa nam bodo manj kot pol ure za pripravo. Tokrat z okusnim lososom, svežimi šparglji in hrustljavimi mandlji.
Čas priprave: 20 min
Sestavine
- 80 g širokih ajdovih rezancev
- kos lososa (120 g)
- mandlji
- šparglji
- česen
- 1 dcl smetane za kuhanje (lahko izberete tudi katero rastlinsko izvora)
- limona
- peteršilj
Priprava
Lososa speremo, dobro osušimo in namažemo z mešanico olivnega olja, žlico limoninega soka in peteršilja. Na dobro segreti ponvi ga hitro zapečemo na obeh straneh, nato pa na zmernem ognju pečemo po 2-3 minute na vsaki strani.
Vmes skuhamo rezance. Kuhamo jih 5 minut v slani vodi.
Lososa odstavimo in razkosamo. Narežemo česen.
Na ponvi z olivnim oljem popražimo mandlje in šparglje. Odstavimo.
Popražimo česen, dodamo smetano, kose lososa ter rezance. Dobro premešamo in vse skupaj odstavimo čez minuto.
Serviramo na krožnik, na vrhu položimo šparglje in mandlje.