Prosena Kaša z Jabolkom in Rozinami
Iz prosene kaše lahko pripravimo enostaven in okusen obrok. Ta recept z jabolkami in rozinami je še posebej primeren za zajtrk.
Prosena kaša vas bo nasitila, blagodejno vplivala na prebavo in črevesno floro, pospešila bo tudi odvajanju strupov iz telesa.
Če boste sledili našemu receptu bo pripravljena hitro.
Sestavine
- bio prosena kaša (4-5 žlic)
- jabolko
- kakavova zrna (1 žlica)
- bio rozine
- cimet
- 2,5 – 3 dcl rastlinskega mleka (mandljevo)
- yacon sirup
- himalajska sol
Proseno kašo je dobro namočiti
Proseno kašo namočimo čez noč, zjutraj dobro splaknemo.
Zavremo mandljevo mleko, dodamo proseno kašo in kuhamo 5 minut. Nato dodamo naribano jabolko, žlico kakavovih zrn, malenkost solimo in kuhamo še dodatnih 5 minut.
Pustimo 2 minuti v posodi, da počiva. Pred serviranjem še 1x premešamo, nato preložimo na krožnik.
Prelijemo z žličko yacon sirupa, dodamo cimet in rozine.
Popoln zajtrk, ki vas bo nasitil za dlje časa.