Prosena Kaša z Jabolkom in Rozinami

Prosena kaša z jabolkami in rozinami - sestavine

Iz prosene kaše lahko pripravimo enostaven in okusen obrok. Ta recept z jabolkami in rozinami je še posebej primeren za zajtrk. 

Prosena kaša vas bo nasitila, blagodejno vplivala na prebavo in črevesno floro, pospešila bo tudi odvajanju strupov iz telesa.

Če boste sledili našemu receptu bo pripravljena hitro. 


Sestavine

 

Naribana jabolka



Proseno kašo je dobro namočiti

Proseno kašo namočimo čez noč, zjutraj dobro splaknemo.

Zavremo mandljevo mleko, dodamo proseno kašo in kuhamo 5 minut. Nato dodamo naribano jabolko, žlico kakavovih zrn, malenkost solimo in kuhamo še dodatnih 5 minut.

Pustimo 2 minuti v posodi, da počiva. Pred serviranjem še 1x premešamo, nato preložimo na krožnik.

Prelijemo z žličko yacon sirupa, dodamo cimet in rozine.

Popoln zajtrk, ki vas bo nasitil za dlje časa.

 

Yacon sirup na proseni kaši

Prosena kaša z jabolkami in rozinami

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke