Prihajajo toplejši dnevi, vendar juhica, polna začimb, ki nad bodo pogrele ne bo odveč.
Juha je zelo preprosta a hkrati odlična. Lahka in polna blagodejnih živil za naše telo.
Sestavine
- 4 skodelice mešane zelenjave - korenje, stročji fižol, buče in cvetača
- 8 skodelic vode
- 1 čajna žlička kuminovih semen
- 1/2 čajne žličke popra
- 1 čajno žličko cimeta
- 10 klinčkov
- 1 čajna žlička kardamoma
- 2 jedilni žlici gheeja
- ½ čajne žličke soli
Zakaj smo jih izbrali
Cvetača blagodejno vpliva na prebavni trakt, odvaja odvečno tekočino iz telesa, krepi imunski sistem, preprečuje infekcije in ima vrsto drugih pozitivnih lastnosti.
Stročji fižol Stročji fižol je bogat z beljakovinami in rudninami, spodbuja delovanje vseh telesnih organov, pomaga uravnovesiti presnovo ogljikovih hidratov, vsebuje vrsto koristnih snovi.
Korenje ima super okus in visoko hranilno vrednost. Buče so dobre za prebavo in srce.
Priprava
Vso zelenjavo operite in narežite na za grižljaj velike koščke.
V veliko posodo za juho dodajte zelenjavo in vodo, pokrijte in kuhajte na srednji vročini, da se zelenjava zmehča.
Nato odstavite.
Medtem v možnarju v fin prah zdrobite kumino, poper, cimetovo palčko, kardamom in klinčke ali pa uporabite mešalnik.
Posodo za juho segrejete na srednjem ognju, dodajte ghee in zmlete začimbe, ki ste jih predhodno zmešali v pasto z dvema žlicama vode.
Na hitro jih popražite, vendar pazite, da se ne prismodijo.
Dodajte zelenjavo in 4 skodelice jušne osnove. Kuhajte 2 minuti nato posolite.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke