Presna Pita: Kokos Češnja

Kokos in češnje so prava poletna kombinacija, s katero se posladkate brez slabe vesti. Pita je sestavljena iz skrbno izbranih sestavin, ne vsebuje jajc, laktoze in mleka.

Čas priprave: 45 min

 

Presna pita s češnjo in kokosom

 

Sestavine za podlago

 

 

Sestavine za presno pito

Sestavine za presno pito

 


Za kremo

 

 

Priprava


Če imate neoluščene mandlje jih z vrelo vodo prelijte za 10 minut in jih olupite, nato dobro zmeljete.

Namočite tudi datlje za krajši čas. Nato jih narežete na manjše koščke in zmiksate. Dodate ostale suhe sestavine in 4 žlice kokosove olja.

Zopet miksate in kasneje dodate še preostalo olje. Masa mora biti kompaktna, dobro zmešana v kepo.

Razporedite po modelu za pito in postavite v hladilnik.


Češnje za presno pito

Češnje aranžma

 

Krema

Operete češnje in jih izkoščičite. 100 g narežemo na majhne koščke, 200 pa jih spasiramo.

Dodamo konfituro in miksamo par minut, da dobimo bolj gosto češnjevo omako. Vmes dodamo še vanilijo.

Ko odpremo kokosovo olje z žlico poberemo ven samo zgornji del, ki je zatrjen, vodo ki je spodaj, pa pustimo (porabimo jo lahko za smuti). Mleko malo premiksamo, kasneje dodamo dobr zmlete indijske oreščke in kokosovo olje. Nato sledi še češnjeva omaka.

Ročno premešamo nazadnje pa dodamo še na koščke narezane češnje.

Postavimo v hladilnik za 2 uri, nato okrasimo s češnjami in kokosovo smetano.

 

Presna pita s češnjami

Kos presne pite s češnjami

 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke