Doma pripravljen sladoled ima same prednosti. Naredimo ga iz zdravih in izbranih sestavin, torej vemo, kaj v našem sladoledu dejansko je.
Njegova priprava je hitra, ima pa en manjši minus; in to je tisti del, ko moramo počakati, da sladoled zamrzne.
Ali pa potem malce odmrzne, preden ga lahko lepo naložimo. :)
Sestavine
- 500 g zamrznjenih jagod
- 1 zamrznjena banana in pol
- 2 dcl gostega kokosovega mleka iz pločevinke
- 2-3 žlice riževih proteinov
- 5 žlic agavinega sirupa
- Za dekoracijo: kakavova zrna
Priprava
Banane zamrznemo čez noč. Naslednji dan jih skupaj z jagodami vzamemo ven 5 min pred pripravo.
Sadje v dobrem blenderju ali sekljalniku mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes, ki že sama po sebi deluje kot sladoled.
Sladoledu dodamo še navedene količine kokosovega mleka, agavinega sirupa in riževih proteinov.
Dobro premešamo in preložimo v izbrano posodo. Meni se zdi super posoda za pečenje kruha ali peciva.
Najbolje, da ga zamrznete čez noč.
Ker to ni klasičen sladoled z mlekom, smetano, itd. in je njegova struktura drugačna, svetujem, da ga vzamete iz skrinje cca 20 min do pol ure (odvisno koliko vam hladi skrinja :)) prej ven, da ga boste lažje naložili.
Dodamo še zdrobljena kakavova zrna, lahko pa jih po želji vmešamo že v sam sladoled.