Proteinski Jagodni Sladoled

Doma pripravljen sladoled ima same prednosti. Naredimo ga iz zdravih in izbranih sestavin, torej vemo, kaj v našem sladoledu dejansko je.

Njegova priprava je hitra, ima pa en manjši minus; in to je tisti del, ko moramo počakati, da sladoled zamrzne.

Ali pa potem malce odmrzne, preden ga lahko lepo naložimo. :)

 

 

Sestavine

 

 

Sestavine za domač jagodni sladoled

 

Priprava

Banane zamrznemo čez noč. Naslednji dan jih skupaj z jagodami vzamemo ven 5 min pred pripravo.

Sadje v dobrem blenderju ali sekljalniku mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes, ki že sama po sebi deluje kot sladoled. 

 

Priprava domačega jagodnega sladoleda

Zmes za domač jagodni sladoled

 

Sladoledu dodamo še navedene količine kokosovega mleka, agavinega sirupa in riževih proteinov.

Dobro premešamo in preložimo v izbrano posodo. Meni se zdi super posoda za pečenje kruha ali peciva. 

 

Domač jagodni sladoled

Kepica domačega jagodnega sladoleda

 

Najbolje, da ga zamrznete čez noč.

Ker to ni klasičen sladoled z mlekom, smetano, itd. in je njegova struktura drugačna, svetujem, da ga vzamete iz skrinje cca 20 min do pol ure (odvisno koliko vam hladi skrinja :)) prej ven, da ga boste lažje naložili. 

Dodamo še zdrobljena kakavova zrna, lahko pa jih po želji vmešamo že v sam sladoled. 

 

Domači jagodni sladoled v kornetu

domači jagodni sladoled

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke