Palačinke za zajtrk so vedno dobra ideja. Se strinjate? :)
S čim jih vi najraje nadevate?
Sama zadnja leta veliko raje poiščem alternative klasičnim čokoladnim namazom, zato jih rada napolnim z doma pripravljenimi polnili in nadevi.
Tokrat sem se odločila za albuminsko skuto v kombinaciji z jagodami. Super zajtrk tudi po jutranji rekreaciji.
Čas priprave: 30 min
Sestavine za testo (6 palačink)
- 70 g konopljine moke
- 120 g pirine fine polbele moke
- 2 dcl mandljevega mleka
- 1 dcl vode (po potrebi dodajate postopoma)
- 1 manjša banana
- 1 jajce
- 1 žlica kokosovega sladkorja
- 4 čajne žličke kokosovega olja
- 1 čajna žlička vinskega kamna
Sestavine za nadev
- 3-4 žlice (kozje) albuminske skute
- 15 jagod
- Yacon sirup
- 0.5 dcl vode
- + kokosova moka za posip
Priprava
V posodi zmešamo moko in vinski kamen. S paličnim mešalnikom zmiksamo narezano banano, jajce in kokosov sladkor.
Zmes dodamo moki in premešamo. Dodamo še kokosovo olje, mandljevo mleko, in nekaj vode, ki ji lahko postopoma dodajate, da dobite lepo tekočo zmes. Ne sme pa biti preredka.
Maso lahko pustimo nekaj časa stati (lahko jo pripravite tudi za dan v naprej), nato pa palačinke spečete na kapljici kokosovega olja.
10 jagod narežemo na četrtine in jih skupaj s poljubno količino yacon sladila zmiksamo. Dodamo ji 3-4 žlice albuminske skute, vodo in ponovno premešamo. Ostalim 5 jagod narežemo na drobne koščke in jih vmešamo v skuto.
Nadevamo lahko 2-3 palačinke.
Video vodič