Ujemimo še zadnje dni in zadnje sadeže poletja. Koruzni hlebčki s salso iz lubenice je super lahko kosilo ali večerja.
Recept polente, lubenice v kombinaciji z avokadom vas bo navdušil.
Sestavine
Za hlebčke:
- 500 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 120 g koruznega zdroba
Za salso:
- 100 g lubenice
- 1 avokado (olupljen)
- 1 rižev vafelj
- 1 čajna žlička sezama
- 10 listov bazilike
- 1/2 čilija
- 5 žlic olivnega olja
- 1 žlička sladkorja (xylitol)
- 1 limeta
- sol
- poper
Polenta recept
Za koruzne hlebčke najprej zavremo juho z nekaj olja. Vmešamo korzuni zdrob in med stalnim mešanjem kuhamo, dokler se popolnoma ne skuha.
Polento na 1-2 cm debelo namažeš na pekač in pustiš, da se ohladi. Nato z okroglim modelom izrežeš kroge in hrustljavo popečeš v olju na obeh straneh.
Salsa iz avokada in lubenice
Za salso iz avokada in lubenice najprej na manjše kose nalomiš rižev vafelj. Lubenico in avokado olupiš in narežeš na manjše kocke.
Zmešaš z ostalimi sestavinami in začiniš z limetinim sokom, soljo in poprom.
Koruzne hlebčke položiš na krožnike in okrasiš s salso.