Naša tokratna izbira so pirini svedri z zelenjavo, tofujem in seveda začimbami. Ta kombinacija vas bo nasitila, pa še hitro bo pripravljena. Verjamemo, da vas bo prepričala.
Pira z bučkami in paradižnikom ima vse prvine idealnega obroka. Je bogat vir beljakovin, ogljikovih hidratov in vitaminov.
Povprečna vrednost pirinih testenin je okrog 355 kalorij na 100 gramov, zato ni čudno, da po njih radi posegajo aktivni.
Sestavine
Za Pirine svedre z bučkami in paradižnikom boste potrebovali
- 250 g pirinih svedrov
- ena večja bučka
- skodelica češnjevcev
- tofu
- 1 ingver v velikosti oreha
- 2 stroka česna
- 2 jedilni žlici arašidovega masla (lahko tudi tahini)
- origano
- ščepec čilija
- limonin sok
- olivno olje
- balzamični kis
- himalajska sol in poper
Priprava
Olupimo ingver in česen in ju na drobno narežemo. Operemo bučko, jo narežemo na majhne kocke.
Paradižnik po želji olupimo, tako da ga za kratek čas potopimo v vrelo vodo, mu nato odstranimo kožo in narežemo na majhne kocke.
Pirine testenine skuhamo v osoljeni vodi. V ponvi segrejemo nekaj olivnega olja in na kratko popražimo česen in ingver. Dodamo paradižnik in ga samo za 1-2 minuti na hitro popražimo v ponvi.
Dodamo kocke bučk, začinimo s soljo, poprom, čilijem in origanom. Zmešamo z mlačnimi svedri. Gladko zmešamo 2-3 jedilne žlice olivnega olja in arašidovo maslo ali tahini, dodamo kanček limoninega soka ter sol in poper.
Tofu narežemo na rezine ali kocke ter jih porazdelimo po testeninah. Pokapamo še z nekaj kapljicami balzamičnega kisa in okrasimo s svežimi začimbami.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke