Jesenska Ajdova Kaša S Tofujem In Bučo
Krožnik že sam po sebi govori "jesen". Barve, okusi, zdravje, lahkotnost.
Sestavine
- ajdova kaša
- provansalske začimbe
- tofu
- curry v prahu
- kurkuma
- česen v prahu
- čili v prahu
- šampinjoni
- buča hokaido
- granatno jabolko
- olivno olje
Priprava
Najprej mariniramo tofu. Narežemo ga na poljubno velike koščke, po občutku in okusu dodamo zgoraj naštete začimbe in zalijemo z olivnim oljem. Premešamo in pustimo nekaj časa. Lahko ga mariniramo tudi že večer prej ali zjutraj, da se dobro navzame okusa.
V pečici spečemo bučo, skuhamo ajdovo kašo.
V ponvi najprej popražimo gobe in tofu. Nato dodamo ajdovo kašo in bučo. Solimo in mešamo kakšno minuto.
Ko postrežemo dodamo še nekaj granatnega jabolka.