Presne Mini Tortice S Hruškami

Mini presne košarice, ki vas bodo navdušile s preprosto pripravo in odličnim okusom. Iz iste količine sestavin oblikujete lahko seveda tudi eno večjo torto. :) 

 



Sestavine

 

Za osnovo (podlago)

Nadev



 

Priprava

 

Za podlago datlje najprej prelijemo z vročo vodo in pustimo stati vsaj pol ure do eno uro. Nato jih vzamemo iz vode in v multipraktiku zmešamo skupaj s tremi žlicami vode, da dobimo datljevo pasto. 
Posebej zmiksamo oreščke, nato dodamo pasto, kokosovo moko in stopljeno kokosovo olje. 
Masa se mora lepo oblikovati. Če je premokra, dodajte še kokosovo moko.  Maso razporedimo po modelčkih in postavimo v hladilnik. 

 

 

 


Vanilijev puding skuhamo po navodilih. Jaz sem dala 0.5 dcl mleka manj, zato da je puding bolj gost. Dodam samo 2 žlici sladkorja. Ko ga skuhamo, pokrijemo s folijo in ohladimo do mlačnosti. Nato prestavimo v modelčke malo pod vrhom roba podlage. 

 

 

Narežemo hruški in jabolko na manjše koščke. Po ponvi razporedimo pol žlice kokosovega sladkorja. Ko se začne topiti dodamo sadje in posujemo še s preostalo polovico žlice sladkorja. Premešamo, dodamo nekaj cimeta, kardamoma in tri klinčke. Nad ognjem pokuhavamo in vmes mešamo nekaj minut. 
Na koncu dodamo 2-3 žlice vode in še nekaj cimeta. 
Ohladimo in preložimo čez puding. 

 



Sladica je pripravljena. :) Najboljše je, da v hladilniku stoji čez noč. 

 




Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

 

presna hrana presna sladica sladica veganska sladica veganski recepti