V teh še precej hladnih dneh, je še vedno čas, da se malce grejemo z našo hrano.
Tokrat kvinoja s hrustljavim tofujem, brokolijem in malce kokosove omake s currijem.
Sestavine za 2 osebi
- 6 žlic mešanice kvinoje
- 150 g tofuja
- sezamova semena
- curry v prahu
- črni poper
- česen v prahu
- brokoli
- kokosovo mleko
- šalotka
- limeta
- črni sezam
Priprava
Naredimo marinado za tofu. Mešanico popra, česna v prahu, currija in po želji dodamo tudi žličko sojine omake. Mešanico zalijemo z žličko vode, dobro premešamo in tofu, narezan na poljubno velike koščke, mariniramo. Pred pečenjem, tofu povaljamo še v sezamovih semenih.
Speremo kvinojo in jo kuhamo v rahlo slani vodi 15-20 minut.
Narežemo šalotko, jo prepražimo na olju, dodamo žličko currija, ter nekaj naribanega svežega ingverja, ter pražimo še minuto. Nato zalijemo z 2 dcl kokosovega mleka iz pločevinke. Kuhamo 5 minut, lahko dodamo tudi 2 žlici čičerike. Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo nekaj kapljic limete, sol in maksimalno en deciliter vode. Nato spasiramo še enkrat.
Tofu pečemo v ponvi približno 5 minut, da se lepo zapeče, vmes večkrat obrnemo.
Brokoli skuhamo posebej, nato pa vse komponente združimo v zdrav in okusen krožnik.
KKrožniku na koncu dodamo še semena črnega sezama.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke