Hrustljav Tofu S Kvinojo In Brokolijem

V teh še precej hladnih dneh, je še vedno čas, da se malce grejemo z našo hrano. 
Tokrat kvinoja s hrustljavim tofujem, brokolijem in malce kokosove omake s currijem. 

 

 

Sestavine za 2 osebi 

 

 

 

Priprava

 

Naredimo marinado za tofu. Mešanico popra, česna v prahu, currija in po želji dodamo tudi žličko sojine omake. Mešanico zalijemo z žličko vode, dobro premešamo in tofu, narezan na poljubno velike koščke, mariniramo. Pred pečenjem, tofu povaljamo še v sezamovih semenih. 

 

 

Speremo kvinojo in jo kuhamo v rahlo slani vodi 15-20 minut.
Narežemo šalotko, jo prepražimo na olju, dodamo žličko currija, ter nekaj naribanega svežega ingverja, ter pražimo še minuto. Nato zalijemo z 2 dcl kokosovega mleka iz pločevinke. Kuhamo 5 minut, lahko dodamo tudi 2 žlici čičerike. Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo nekaj kapljic limete, sol in maksimalno en deciliter vode. Nato spasiramo še enkrat. 

Tofu pečemo v ponvi približno 5 minut, da se lepo zapeče, vmes večkrat obrnemo. 

Brokoli skuhamo posebej, nato pa vse komponente združimo v zdrav in okusen krožnik. 

 

 

KKrožniku na koncu dodamo še semena črnega sezama. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke