Hrustljav Tofu S Kvinojo In Brokolijem

V teh še precej hladnih dneh, je še vedno čas, da se malce grejemo z našo hrano. 
Tokrat kvinoja s hrustljavim tofujem, brokolijem in malce kokosove omake s currijem. 

 

 

Sestavine za 2 osebi 

 

 

 

Priprava

 

Naredimo marinado za tofu. Mešanico popra, česna v prahu, currija in po želji dodamo tudi žličko sojine omake. Mešanico zalijemo z žličko vode, dobro premešamo in tofu, narezan na poljubno velike koščke, mariniramo. Pred pečenjem, tofu povaljamo še v sezamovih semenih. 

 

 

Speremo kvinojo in jo kuhamo v rahlo slani vodi 15-20 minut.
Narežemo šalotko, jo prepražimo na olju, dodamo žličko currija, ter nekaj naribanega svežega ingverja, ter pražimo še minuto. Nato zalijemo z 2 dcl kokosovega mleka iz pločevinke. Kuhamo 5 minut, lahko dodamo tudi 2 žlici čičerike. Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo nekaj kapljic limete, sol in maksimalno en deciliter vode. Nato spasiramo še enkrat. 

Tofu pečemo v ponvi približno 5 minut, da se lepo zapeče, vmes večkrat obrnemo. 

Brokoli skuhamo posebej, nato pa vse komponente združimo v zdrav in okusen krožnik. 

 

 

KKrožniku na koncu dodamo še semena črnega sezama. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

 

 

enostavni recepti hitro kosilo kosilo veganski recepti vegansko zdravi recepti

Translation missing: sl.general.blog.table_of_contents