Limonino Mandljeva Torta

Limonina torta z mandljevo moko in mandlji je sveža, a hkrati vas bo en kos v kombinaciji s kokosovo smetano in jagodičevjem zelo nasitil. Sladko kiselkast okus je idealen za pomladni čas. 

 

 

Sestavine

 

 

 

Dodatki

 

  • kokosova smetana
  • jagode, borovnice
  • yacon sirup
  • limeta, meta

 

 

Priprava

 

Pečico segrejete na 185 stopinj.
V posodo presejete pirino moko, ter vmešate še mandljevo moko in xylitol skupaj z vanilijevim sladkorjem (ali sladkor).
Naribate limonino lupinico dveh do treh limon (odvisno od velikosti). Vmešate k suhi mešanici. Dodate še sol, vinski kamen in sodo, ter med vsako dodamo sestavino premešate. Na drobno zmeljete mandlje in nazadnje vmešate še te. 

 

 

Namerite kokosov jogurt, katerega zmešate s predpisano količino vode. Postopoma dodajate suhi mešanici. Masi nazadnje dodajte še kokosovo olje, premešajte in vmešajte še limonin in limetin sok. 
Prelijete v pekač (premer 20 cm). Če imate večji pekač, količine prilagodite, daj torta ne pride zelo visoka. 

Pečete na 185 stopinj nekje 40-50 minut. Z lesenimi paličicami ali nožem preverite, da se vam testo več ne prijema. 

 

 

Med pečenjem sicer lahko pripravite dodatke, vendar bo potrebno počakati, da se testo potem ohladi. 
Stepite kokosovo smetano in jo ohladite. Borovnice in jagode operite in narežite, ter dodajte nekaj yacon ali drugega izbranega sirupa (npr. javorjev, agava, kokosov...).

 

 

Ko je testo pečeno ga dobro ohladite. Lahko počakate tudi do naslednjega dne, vendar v tem primeru ne delajte dodatkov v naprej. 
Sama najraje pustim testa, da počivajo čez noč.

 



Ohlajeno testo premažite s konkretno plastjo kokosove kreme in po vrhu okrasite z jagodičevjem. Nazadnje za lepši kontrast dodajte še limeto in kakšen listek mete. 

 

 

Video vodič

 


Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke