Zapečeni Kosmiči S Hruškami in Jabolkom

Odlični zapečeni kosmiči, ki si jih lahko pripravimo za zajtrk, malico ali celo sladico.
Hitra in enostavna priprava. Mešanico lahko shranite do 2 dni.

 

 

Sestavine

 

 

 

Priprava

 

Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
V posodi dobro zmešamo ovsene kosmiče, kokosov sladkor, sol, cimet in vinski kamen.
V manjšo posodo damo mandljevo mleko, jabolčno čežano in agavin sirup. Sestavine dobro premešamo med sabo.

 

 

Tekočo mešanico združimo z ovsenimi kosmiči. Postopoma dodajamo in mešamo.
Na poljubno velike koščke narežemo hruški in jabolko. Dodamo jim 3 žlice kokosovega olja in malo cimeta. Dobro premešamo in dodamo ovseni zmesi. Čisto na drobno naribamo in vmešamo še malenkost svežega ingverja. 

 

 

Pekač premažemo s kar kapljicami kokosovega olja in vanj lepo razporedimo maso. Po vrhu dodamo narezane indijske oreščke.
Pečemo približno 30 minut.

 

 

Oglej si tudi video

 


 

Za recept smo uporabili naslednje sestavine

enostavni recepti jesenska hrana sezonsko sadje veganski recepti zajtrk zdravi recepti