Za zadnjo sladico v tem letu sem si izbrala famozno božično drevo. Kamorkoli kliknemo, ga zagledamo. Po navadi premazano s klasičnimi čokoladnimi namazi, jaz pa sem se odločila za bolj zdravo alterantivo, meni ljub datljev namaz s kakavom in rožičem. In dodala sem še kokos. Ker brez tega tudi ne gre. :)
Sestavine
- Listnato testo
- 10 datljev
- 1,5 dcl vode
- 3 čajne žličke kakava v prahu
- 1 žlička rožiča v prahu
- 1 žlica kakavovih zdrobljenih zrn
- 3 žlice stopljenega kokosovega olja
- Kokosova moka
Priprava
Datlje najprej za kratek čas namočimo v vročo vodo, nato jih narežemo na manjše koščke, dodamo v blender ali dober sekljalnik, dodamo 1 dcl vode in dobro premešamo, da dobimo datljevo pasto. Nato dodamo kakav, rožič, kakavova zrna in olje, premešamo in potem dodamo še preostalo vodo. Za 5 minut maso postavimo v zamrzovalnik.
Medtem pripravimo listnato testo. Razpolovimo ga na polovico in izrežemo 2 enaki obliki smrečice in iz preostalih delov, ki smo jih odrezali, z modelom za piškote izrežemo se zvezdo, srček ali drugo poljubno obliko.
Vzamemo kremo in jo premažemo na eno plast, posujemo s kokosom in drugo listnato testo položimo na vrh. Od spodaj navzgor na vsaki strani zarežemo 2 centimetra široke trakove, ki jih zavijemo.
Za vrh položimo še špico poljubne oblike in damo v pečico za 20-25 minut na 200 stopinj.
Pred pečenjem lahko smrečico premažemo z jajcem.
Za boljšo predstavo vabljeni k ogledu videa. :)