Bulgur S Pečenim Koromačem In Polpeti

Za krožniku tokrat zelo pisano in pomladansko. Bulgurju sem prvič dodala granatno jabolko in kombinacija je odlična. Zelo osvežujoče. Polpete že poznate, če pa še ne, si spodaj le oglejte recept. 

 

Sestavine za 2 osebi

 

 

 

Priprava

 

Za polpete recept najdete tukaj. Lahko jih pripravite tudi dan, dva v naprej in pokrite hranite v hladilniku. Polpete pečemo nekje 20 minut, tako da z njimi začnemo pripravo jedi.
Bulgur dobro speremo in skuhamo v vodi v razmerju 1:3. Vmes solimo. Kuhamo 15 minut, nato odstavimo, vmešamo curry, kurkumo in gorčična semena ter premešamo. Pokrijemo posodo in damo na stran. 
Koromač narežemo na debelejše rezine in mu dodamo malce olja in limonovega soka. Pečemo v pečici ali v pokriti ponvi, pečemo nekje 10 minut, vmes večkrat obrnemo. 

 

 

Ko imamo pečene še polpete in koromač serviramo na krožnik. Čez bulgur dodamo še granatno jabolko in sončnična semena. 

 

 

Za pripravo jedi smo uporabili naslednje izdelke