Spomladanski Krožnik S Kvinojo In Lososom
Pomlad se je uradno začela, zato temu primerni tudi krožniki.
Losos se nam zdi odlična izbira. Cela kombinacija pa več kot odlična.
Sestavine
- kvinoja
- sladek krompir
- file lososa
- semena črnega sezama
- šparglji
- provansalska mešanica
- himalajska sol
Priprava
Kvinojo dobro speremo in kuhamo v vodi 15 minut. Vmes solimo.
Krompir narežemo na manje kose in ga začinimo s provansalskimi začimbami in nekaj olivnega olja.
Pelemo na 190 približno 15 minut. Nekje na polovici pečenja dodamo še šparglje. vmes nekajkrat obrnemo krompir in šparglje.
Lososa spečemo na ponvi. Najprej ga pečemo na strani kjer je koža približno 6-7 minut, nato ga obrnemo in spečemo do konca.
Krompir primešamo kvinoji.
Serviramo na krožnik, lososu pa dodamo še semena črnega sezama.