December in peka piškotov. Brez teh ne gre. Tudi, če ste med tistimi, ki jim mogoče primanjkuje časa za ustvarjanje, so ti piškotki ustvarjeni za vas. Hitri, enostavni in zdravi. Za pripravo boste porabili 15 minut časa, pečejo pa se tudi toliko.
Hitro, kajne? :)
Sestavine za 22 piškotov
- 200 g ovsene moke in 100 g ovsenih kosmičev (ali 300 g ovsenih kosmičev, ki jih rahlo zmeljemo)
- 1 žlička in pol cimeta
- 1 žlička ingverja v prahu
- 50 g xyilitol sladila
- ena polna žlička sode
- 2 kakija in ½
- 5 žlic yacon sirupa
- 8 žlic kokosovega olja
- 80 - 100 g lešnikov
Priprava
Če nimamo že kupljene ovsene moke, enostavno zmeljemo ovsene kosmiče. Najbolje je, da uporabimo kakšen zares dober sekljalnik, lahko tudi kakšen mlinček za kavo, takega uporabljam sama. Skratka nekaj, kar ovsene kosmiče spremeni v moko.
Pretresemo v posodo, dodamo cimet, ingver, xylitol sladilo in sodo, nato dobro premešamo.
Kakije olupimo in jih v blenderju dobro zmiksamo, da dobimo tekočo strukturo, dodamo yacon sirup in premiksamo še enkrat.
Kaki prilijemo ovseni moki, dobro premešamo, nato začnemo dodajati še cele ovsene kosmiče.
Dodajamo po malo, izmenično ovsene kosmiče in kokosovo olje ter vmes večkrat premešamo. Masa ne sme biti preveč mokra.
Na koncu dodamo in posebej vmešamo še narezane manjše koščke kakija in lešnike.
Dobro žlico mase polagamo na peki papir na kupček – za oblikovanje si lahko pomagamo kar s srednje velikim, okroglim modelčkom za piškote. Pečemo na 190 cca 15-18 minut.
Piškote pustimo na peki papirju dokler se dobro ne ohladijo.
Piškoti z zimskim pridihom in začimbami so zelo rahli, hitro pripravljeni, zdravi in seveda okusni.