Zimska zelena juha s kuskusom

 

Sestavine

  • ½ čebule
  • ½ manjšega koromača
  • ½ srednje velikega pora
  • brokoli
  • trije večji listi kodrolistnatega ohrovta
  • začimbe v prahu: kumina, muškatni orešček, kardamom + sol, poper
  • dodatek: kuskus, kokosova krema in meta

 

 

Priprava

 

Na olju najprej popražimo čebulo. Vmes narežemo in postopoma dodajamo preostalo zelenjavo. Najprej koromač, ki ga dodamo čebuli. Nato por. Zalijemo z vodo, toliko, da je zelenjava prekrita. Narežemo in dodamo še brokoli. Zopet zalijemo z vodo.

Dodamo začimbe po občutku, razen soli in popera, ki ju dodamo na koncu.

Kuhamo 15 minut, nato dodamo še narezane liste kodrolistnatega ohrovta in kuhamo še 5 minut. Listnato zelenjavo vedno dodajamo nazadnje, toliko da se zmehča in da zelenjava obdži kar največ vsega, kar vsebuje.

 

 

Vmes, ko se juha kuha, pripravimo kuskus. Če imamo 100 g kuskusa, zavremo 200 g vode. Kuskus solimo in prelijemo z vrelo vodo. Dobro premešamo in dodamo nekaj kapljic olivnega olja. Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut. Vmes 1x lahko premešamo.

Ko je juha kuhana, jo v blenderju zmiksamo. Lahko uporabimo tudi palični mešalnik.

 

 

Postrežemo s kuskusom, nekaj kokosove kreme in z dodatkom sveže mete. 

 

domače juhe juha kremne juhe veganska hrana veganski recepti zelenjavna juha