Zelena Skleda S Tofujem In Basmati Rižem

Tofu in basmati riž tokrat v družbi zelenja. Celotna kombinacije je odlična tako za vaše brbončice, kot tudi za vašo prebavo. 

 

 


Sestavine

 

 

 


Priprava

 

Riž dobro speremo in skuhamo po navodilih. Med kuhanjem dodamo še nekaj suhega peteršilja. 

 

 

 

Operemo solato in ji dodamo rdeč fižol. Začinimo s himalajsko soljo, limeto in izbranim oljem. Tofu narežemo na poljubne kose in ga namočimo v olje. 
Zavremo vodo, nato očiščen brstični ohrovt kuhamo v rahlo soljeni vodi 5 minut. 

 

 


Na ponvi popražimo tofu, vmes odcedimo brstični ohrovt in ga dodamo tofuju. Pražimo da dobimo zlato-rumeno barvo. 

 

 

Čas je za sestavljanje sklede. 
V skledo dodamo riž, solato, brstični ohrovt s tofujem, avokado, katerega smo solili, mu dodali nekaj čilija v prahu, črna sezamova semena in limetin sok, ter nazadnje granatno jabolko.