Riževi Rezanci Z Zelenjavo

Riževi rezanci z zelenjavo in omako ter jajcem in arašidi. Ali bolj znano kot azijska jed Pad thai. Izjemno preprosta za pripravo. Če želimo vegansko verzijo, namesto jajca, ki je sestavina pad thaia, uporabimo tofu. Tudi pri izbiri zelenjave lahko eksperimentiramo po naših željah. 

 

 


Sestavine za 2 osebi

 

  • 125 g riževih rezancev
  • zelenjava: bučka, paprika, korenje, česen, čebula (količine po okusu)
  • teriyaki sojina omaka - 60 ml
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 dcl vode
  • limetin sok
  • čili v prahu
  • arašidovo maslo
  • arašidi
  • eno jajce (ali alternativa tofu)
  • sol
  • alfa alfa kalčki

 


 


Priprava

 

Najprej pripravimo omako. V posodo damo teriyaki omako, sladkor in vodo. Zavremo in pokuhavamo kakšnih 10 minut. Proti koncu dodamo še nekaj čilija v prahu in sok ene petine limete. Ohladimo. 

 

 

 

Zavremo vodo in jo prelijemo v posodo z riževimi rezanci. Po dveh do treh minutah rezance precedimo in dodamo par kapljic olja da se ne zlepijo. Damo na stran. 
Pripravimo si tudi umešano jajca, ki ga prav tako damo na stran. 

 

 

 

V segreto in naoljeno ponev dodamo čebulo in korenje. Pražimo kako minuto, nato dodamo česen in papriko. Nazadnje dodamo bučke in arašide. Pražimo na največjem ognju. 

Ko je zelenjava popražena, dodamo rezance, ter nekaj omake, kateri smo primešali tudi žličko arašidovega masla. 
Nekajkrat obrnemo, da se sestavine med seboj povežejo. 
Serviramo na krožnik, dodamo kalčke in limeto.