Jesenski Bučni Smuti
Odpiramo sezono jesenskih dobrot in receptov. Prvi je na vrsti odličen in krepek smuti z hokaido bučo, jabolkom, kozjim jogurtom ter dodatkom cimeta. Bogat je z vlakninami saj sem mu dodala indijski trpotec in chia semena.
Primeren za odličen začetek dneva.
Sestavine
- polovica pečene buče (lupino po pečenju odstranimo)
- 1 jabolko
- 1 žlička indijskega trpotca
- 1/2 žličke chia semen
- 1 bio kozji jogurt
- 1/2 žličke cimeta
- voda po potrebi
Priprava
Indijski trpotec zmešamo z 5 žlicami vode in pustimo par minut da želira.
Potem skupaj z ohlajeno bučo (lahko spečemo tudi dan v naprej), jabolkom, kozjim jogurtom in cimetom dodamo v blender in dobro premešamo.
Če nam je smuti pregost, dodamo nekaj vode. Približno deciliter ali toliko, da nam je všeč konsistenca. Po vrhu dodamo pol žličke chia semen. Premešamo.
Ko uživate indijski trpotec in chia semena je še toliko bolj pomembno, da čez dan popijte zadostno količino vode.