Z začetkom jeseni se je Happy Seed družinici pridružil Manuka med. Pomagal nam bo prebroditi izzive, ki jih prinaša menjava letnih časov.
Manuka med izhaja iz deževnih gozdov Nove Zelandije in je eden izmed najbolj intenzivnih oblik medu. Blagodejno deluje tako pri težavah z otečenim žrelom, kot pri težavah s prebavo.
Odlične hranilne lastnosti Manuka medu
Kot med ga odlikujejo njegove odlične hranilne lastnosti in tako kot klasičen med je odličen vir:
- Aminokislin
- B6 vitaminov
- Kalcija
- Bakra
- Magnezija
- Fosforja
- Kalija
- Cinka
Poleg tega pa je Happy Seed Manuka med 100 % ekološki in se pohvali z UMF faktorjem 10+.
UMF (unique manuka faktor) je merilo za protibakterijsko lastnost medu. Novo zelandski znanstveniki so odkrili, da Manuka med vsebuje veliko večjo raven encimov kot klasičen med. Ti encimi tvorijo vodikov peroksid, ki deluje protibakterijsko.
Spopadanje s prehladi in drugimi jesenskimi tegobami nam bo olajšal z njegovo lastnostjo preprečevanja rasti Strep bakterije, ki je krivec za otečeno in boleče žrelo. Olajšanje bomo čutili že takoj po zaužitju ene žlice.(1)
Happy Seed Manuka med je že na policah Eko Škrnicla v Kranju :) Lahko ga naročite tudi preko spleta s klikom na spodnji izdelek :