Kako z vlakninami nad vsakodnevne tegobe?

Prehranske vlaknine zagotavljajo, da pomembna hranila dosežejo celotno telo. Najpogosteje jih zaužijemo s sadjem, zelenjavo in polnozrnato hrano.

Kaj pa se pa zgodi če ne zaužijemo dovolj vlaknin? Mnogi prehranski dodatki z vlakninami vsebujejo umetna barvila in sladila... FUJ! Zakaj bi jemali prehranske dodatke, ki ti pomagajo pri eni stvari, pri drugi ti pa škodujejo?

Najboljši viri vlaknin so 100% naravni. Uživanje Psylliuma oz. Indijskega trpotca je odličen in naraven način izboljšanja vnosa vlaknin v svoje telo.

 

Kaj je psyllium oziroma Indijski trpotec?

 

Psyllium je užitna vlaknina in prebiotik. Pravimo mu tudi »razširjevalec« saj se ob užitju v našem črevesju razširi in ustvari gelu podobno maso, ki nase veže vodo iz črevesja. S tem pomaga pri bolj zdravem odvajanju, saj se tako naše črevo hitreje in bolj učinkovito čisti.

Poleg tega je psyllium znan po tem, da pomaga pri srčnih težavah in povišanem holesterolu. Njegova odličnost se kaže tudi v tem, da pomaga pri uravnavanju glikemične ravni pri diabetikih. Za razliko od umetnih odvajal je psyllium blag in nezasvoljiv.

 Prehranske vlaknine

 

4 blagodejni učinki indijskega trpotca

 

1. Odlično zdravilo proti zaprtju in driski

Zaprtje je zelo pogosta zdravstvena težava. Kronična zaprtost je posebaj pogosta težava odraslih starejših od 60 let. Dodatno uživanje vlaknin v obliki Psylliuma je zelo priporočljivo saj pospešujejo odvajanje. Je boljši od odvajal na osnovi magnezija, saj so le ta umetna in potencialno strupena, Psyllium pa je 100% naraven. Ob uživanju se v črevesju napije z vodo, kar pospeši odvajanje.

Zaradi lažjega odvajanje se psyllium priporoča tudi ljudem z hemeroidi. Kot je znano so le ti pogosta posledica zaprtja.

Zaradi svojih higroskopičnih lastnosti (nase veže vodo) pomaga tudi proti driski.

 

2. Pomaga uravnavati krvni sladkor

Psyllium se priporoča tako za preventivo, kot kurativo diabetesa. Uživanje prehranskih vlaknin namreč pripomore k ohranjaju zdravega glikemičnega ravnovesja v telesu.

 

3. Zdrava pomoč pri hujšanju

V današnji družbi je debelost zelo pogosta zdravstvena tegoba, ki v večini primerov vodi v hude zdravstvene težave vključno z diabetesom in kroničnimi obolenji srca in ožilja. Psyllium lahko zelo pomaga pri hujšanju saj nam daje občutek sitosti in s tem preprečuje prenažiranje.

Poleg tega pa psyllium izboljša telesni proces izločanja, kar ima v končni fazi pozitivne učinke na telesno težo.

 

Če želite shujšati, se priporoča uživanje Psylliuma pred vsakim obrokom ali pa kar z njim.

 

4. Izboljšuje zdravje srca in pomaga pri povišanem krvnem tlaku

Dodajanje velike količine prehranskih vlaknin k vaši dieti pripomore k zmanjšanju tveganja obolenja za srčno-žilnimi bolezni.

 

Številne študije namreč dokazujejo, da uživanje vlaknin zmanjšuje prekomerno povišan krvni tlak in zmanjšuje raven holesterola. 

 

Kje pa lahko dobim to super vlaknino  Psyllium?

 

Kar tukaj v naši trgovini :)