Veganski Pumpkin Spice Blondiji s čokolado in vaniljevim prelivom
SESTAVINE
Biskvit
- 80 g bučnega pireja (spasirane kuhane buče)
- 85 g masla indijskih oreščkov
- 85 g javorjevega sirupa
- 2 čajni žlički vaniljeve paste (ali 1 čajna žlička vaniljeve arome)
- 60 g rjavega sladkorja
- 90 g pšenične bele moke
- 60 g mandljeve moke (ne mletih mandljev)
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- ščep soli
- 1 čajna žlička cimeta
- ¼ čajne žličke ingverja
- ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
Dodatki
- 100 g temnih čokoladnih kapljic (+ dodatno za posip)
- 70 g belih čokoladnih kapljic (+ dodatno za posip)
Vanilijev preliv
- 3 jedilne žlice (veganskega) mascarpone sira
- 1 čajna žlička vaniljeve paste (ali ½ čajne žličke vaniljeve arome)
- 2 jedilni žlici sladkorja v prahu
- par jedilnih žlic hladne vode (po potrebi, dodajajte postopoma)
POSTOPEK
-
Pečico segrejte na 185 stopinj.
-
V večji posodi s pomočjo metlice za stepanje zmešajte bučni pire, maslo oreščkov, javorjev sirup, vaniljevo pasto in rjavi sladkor. Dodajte suhe sestavine (moke, pecilni prašek, sol, začimbe) in premešajte samo toliko, da dobite gladko maso brez grudic.
-
Dodajte čokoladne kapljice in premešajte.
-
Maso nadevajte v pekač premera 18cm, obložen s papirjem za peko. Zgladite površino in posujte z dodatnimi kapljicami.
-
Postavite v pečico in pecite 20-25 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
-
Vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi, nato narežite na kocke.
-
V manjši skodelici zmešajte vse sestavine za vaniljev preliv in poskusite. Vodo dodajajte po potrebi, da dobite želeno gostoto preliva. Po želji dodatno sladite. Prelijte po ohlajenem biskvitu in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič