Hitra jabolčna pita v kozarcu (brez peke)

SESTAVINE za 3 porcije:

  Plast cimetovih jabolk

  • 2 jabolki, narezani na 1 x 1 cm kocke
  • ¼ čajne žličke cimeta

Hitra karamela

  • 3 jedilne žlice kokosovega mleka/mesa v pločevinki
  • 3 jedilne žlice kokosovega sladkorja
  • ½ čajne žličke škroba

Piškotna plast

  • 1 skodelica vaniljevih piškotov (ali cimetovih Speculoos/Biscoff/Lotus piškotov)
  • 2 jedilni žlici stopljenega olja ali masla (po potrebi dodajte več)

Plast pudinga

  • 360 g (kupljenega) vanilijevga (proteinskega) pudinga (ali 1 vrečko za domači vaniljev puding)

POSTOPEK

 

  • Jabolka operite, osušite in narežite na majhne kocke, približno 1 cm velike.
  • V manjšem loncu zmešajte narezana jabolka skupaj s cimetom in na srednjem ognju kuhajte par minut, da se jabolka zmehčajo. Odstavite.
  • V istem loncu na srednji temperaturi segrejte kokosovo mleko in kokosov sladkor. Ob rednem mešanju kuhajte toliko časa, da karamela nežno zavre. Takoj, ko zavre malo znižajte ogenj in vmešajte škrob. Kuhajte ob rednem mešanju toliko časa, da se omaka malo zgosti. Odstavite in pustite, da se ohladi.
  • Pripravite piškotno plast. Piškote zmeljite v blenderju ali jih strite v terilniku in jim dodajte olje. Premešajte - dobiti morate grobemu pesku podobno zmes. Po potrebi dodajte še kakšno žlico olja.
  • Sestavite svojo jabolčno pito. V tri kozarce nadevajte piškotno plast. Po vrhu sledi puding. Uporabite lahko kupljen puding ali ga skuhate sami. Na puding razporedite še pokuhana jabolka, vse skupaj pa prelijte s karamelo.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si