Veganski mlečni riž

Sestavine

Mlečni riž

Dodatki

  • 300 g svežega ali zamrznjenega jagodičevja
  • 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja
  • 1 čajna žlička škroba
  • bio rozine v črni čokoladi

Postopek

  • V srednjem velikem loncu zmešajte dobro opran riž, vodo ali mleko po izbiri in sladkor.
  • Na srednje nizkem ognju kuhajte riž nekje 30 minut. Vsake 10 minut zmes premešajte in po potrebi dodajajte vodo/mleko. Ko je riž mehek in skuhan, odstavite.
  • V manjšem loncu zmešajte sadje in sladkor. Kuhajte tako dolgo, da se sadje segreje in spusti sokove, sladkor pa raztopi. Dodajte škrob in premešajte. Po želji lahko sadje s pomočjo vilic malo zmečkate, da dobite marmeladi podobno kremo.
  • V kozarec nadevajte mlečni riž in prelijte s sadno mešanico. Okrasite z rozinami in postrezite toplo ali hladno.
Recept pripravila: Nina Zorčič