Veganski mlečni riž
Sestavine
Mlečni riž
- 100 g bio basmati belega riža od eko-skrnicl.si
- 450-500 g vode ali kokosovega mleka/napitka
- 10 g vaniljevega ali bio kokosovega sladkorja od eko-skrnicl.si
Dodatki
- 300 g svežega ali zamrznjenega jagodičevja
- 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja
- 1 čajna žlička škroba
- bio rozine v črni čokoladi
Postopek
-
V srednjem velikem loncu zmešajte dobro opran riž, vodo ali mleko po izbiri in sladkor.
-
Na srednje nizkem ognju kuhajte riž nekje 30 minut. Vsake 10 minut zmes premešajte in po potrebi dodajajte vodo/mleko. Ko je riž mehek in skuhan, odstavite.
-
V manjšem loncu zmešajte sadje in sladkor. Kuhajte tako dolgo, da se sadje segreje in spusti sokove, sladkor pa raztopi. Dodajte škrob in premešajte. Po želji lahko sadje s pomočjo vilic malo zmečkate, da dobite marmeladi podobno kremo.
-
V kozarec nadevajte mlečni riž in prelijte s sadno mešanico. Okrasite z rozinami in postrezite toplo ali hladno.
Recept pripravila: Nina Zorčič