Veganski konopljini vaflji

Sestavine

Vaflji

  • 100 g ovsene moke
  • 25 g bio konopljinih proteinov od eko-skrnicl.si
  • 170 g kokosovo mleko iz pločevinke
  • 40 g olivnega olja
  • 1/2 zrelega avokada (zmečkanega v pire)
  • začimbe po izboru: sol, poper, timijan, itd.
  • 1 jedilna žlica agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soda bikarbone
  • 10 g kvasnih kosmičev (opcijsko)

Dodatki

  • rukola
  • avokado
  • limonin sok
  • olivno olje
  • začimbe

Postopek

  • V posodi zmešajte suhe sestavine.
  • Dodajte mokre sestavine in dobro premešajte, da nastane gosta zmes, ki pa jo vseeno lahko lepo prelijete na pekač. V kolikor je zmes pregosta, dodajte še kakšno žlico kokosovega mleka in premešajte. V kolikor pa je zmes preredka pa dodajte še eno žlico ovsene moke.
  • Pustite stati 5 minut, medtem pa dobro segrejte pekač za vaflje. Da se vaflji ne bi sprijeli je pomembno, da je pekač pred peko dobro segret.
  • Ko je pekač segret, ga rahlo naoljite in odmerite nekej 1/4 skodelice mase na 1 vafelj oz. več/manj odvisno od velikosti vašega pekača.
  • Pecite 10 minut, nato prestavite na rešetko za hlajenje. Če želite hrustljave vaflje jih odlagajte na rešetko enega poleg drugega. Če želite mehke vaflje pa jih zlagajte kar na krožnik, enega na drugega - vlaga vročih vafljev jih bo zmehčala.
  • Dodajte dodatke po izboru. Jaz sem dodala oprano rukolo in narezan avokado prelit z limoninim sokom in začimbami. Vse skupaj  lahko pokapate z olivnim oljem in postrežete.

Pripravila: Nina Zorčič

www.ninazorcic.si