Polnovredne Veganske Tortilje

Zagotovo smo že vsi zasledili novo popularno polnenje in zlaganje tortilj. Nadevamo jih lahko z velikim naborom živil, tako sladkih kot slanih.
Jaz sem za nas izbrala bolj zdravo in polnovredno vegansko verzijo.

 

 

Sestavine

  • tortilje
  • basmati beli riž
  • zelena leča
  • koruza
  • rdeč fižol
  • avokado
  • veganski nadomestek sira z okusom mocarele

 

 

Priprava 

 

Lečo dobro speremo in jo kuhamo skupaj z lovorjevim listom in limonim sokom 30-35 minut. Vmes večkrat premešamo, solimo proti koncu kuhanja.

Basmati riž kuhamo v razmerju 2:1 na najmanjšem ognju 10-12 minut. Vmes redno mešamo. Na koncu riž odstavimo in pokrijemo za nekaj minut. Zopet premešamo.

 

 

Naredimo mešanico riža in leče ter mešanico koruze in rdečega fižola.
Avokado začinimo s soljo, črnim poprom in limoninim ali limetinim sokom.

 

 

Tortilje prerežemo na enem delu od sredine do roba tortilje. Tako jo bomo lahko zapolnili s štirimi različnimi nadevi in jo trikrat prepognili.

 

Na prvo četrtino tortilje damo avocado, nato mešanico riža in leče. Na tretjo četrtino fižol in koruzo in nazadnje rezino sirnega nadomestka. Začnemo prepogibati pri avokadu proti rižu in leči, nato na fižol in koruzo in zaključimo s “sirom”. Ta stran naj bo vedno zunanja, da se bo pri popekanju v ponvi sir raztopil. 

 

 

Nekateri popečejo v toasterju, sama preferiram veliko ponev z nekaj kapljicami olja. Damo v dobro ogreto ponev in pečemo na najmanjšem ognju. Prvo na stran, kjer je sir, obrnemo čez dobro minuto in čez minuto spet nazaj za kratek čas. Ponev naj bo več čas pokrita.