Sestavine:
- 200g bio azuki fižola od eko-skrnicl.si
- 90g rastlinskega olja
- 2 jedilni žlici mletih lanenih semen + 6 jedilnih žlic vode
- 2 čajni žlički vaniljeve arome
- 65g bio mandljeve moke od eko-skrnicl.si
- 60g bio kakava v prahu od eko-skrnicl.si
- 150g bio kokosovega sladkorja od eko-skrnicl.si
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke soli
- 150g veganskih čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade
Postopek:
V večjem loncu v večji količini vroče vode skuhajte 200g fižola (fižol lahko predhodno tudi namakate in s tem skrajšate čas kuhanja). Medtem segrejte pečico na 180 stopinj.
Skuhan fižol dobro odcedite, nato pa skupaj z oljem, lanenim jajcem in vaniljo premešajte v sekljalniku ali blenderju, dokler ne nastane gladka zmes brez večjih kosov fižola.
Gosto maso prestavite v večjo posodo, dodajte moko, kakav, sladkor, pecilni prašek in sol ter dobro premešajte, da nastane enotna zmes.
Dodajte čokolade kapljice ali nasekljano temno čokolado in premešajte.
Gosto zmes prestavite v naoljen pekač, premera 18x18cm, obložen s papirjem za peko, po želji dodatno posujte s čokolado in pecite 50-55 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, ima pa nekaj vlažnih drobtin.
Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, nato pa ohlajen pekač postavite v hladilnik za 45 minut, da se browniji utrdijo in manj drobijo.
Postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič