Hladna pomladna juha s klorelo in ječmenovo travo

Pomlad je pravi čas za hladne zelene juhe. Obogatimo jih s klorelo ali spirulino, ječmenovo ali pšenično travo. Ob tem je pomembno, da čez dan popijemo veliko vode, da ti dodatki še bolje opravijo svojo nalogo. 

 

 

Sestavine

 

  • ananas
  • špinača
  • avokado
  • meta
  • klorela
  • ječmenova trava
  • dodatek: kokosov čips

 

 

Priprava 

 

Operemo špinačo in meto. Olupimo in narežemo ananas in avokado.
Dodamo v mešalnik. Na vrhu dodamo že žličko klorele in žličko ječmenove trave v prahu.
Zalijemo z nekaj vode. Navadno vodo lahko nadomestimo tudi z nesladkano kokosovo vodo.



Zmiksamo in po potrebi še dodajamo vodo, da pridemo do želene konsistence.
Juho prelijemo v posodo in dodamo kokosov čips ter nekaj listov mete.