Veganske limonine kocke
SESTAVINE
Prhko dno
- 70 g bio mandljeve moke Eko Škrnicl
- 80 g bio kokosove moke Eko Škrnicl
- 15 g bio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- 20 g javorjevega sirupa
- 65 g kokosovega olja (stopljeno)
Limonina krema oz. žele
- 180 g limoninega soka (4-5 limon)
- 1 jedilna žlica bio limonine lupine
- 60 g belega sladkorja (uporabite lahko tudi kokosov ali rjavi sladkor, kar vpliva na barvo žele kreme)
- 30 g koruznega škroba
- 180 g kokosovega mleka iz pločevinke
POSTOPEK
-
Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač premera 18cm namastite in obložite s papirjem za peko.
-
Pripravite dno. V srednje veliki posodi zmešajte mandljevo moko, kokosovo moko in kokosov sladkor. Dodajte javorjev sirup in stopljeno kokosovo olje.
-
Premešajte, da dobite enotno zmes. Zmes nadevajte v pripravljen pekač in s pomočjo ravnega dna kozarca izravnajte maso, da dobite ravno dno.
-
Pecite 10-11 minut oz. tako dolgo, da so robovi zlato rjavo obarvani, sredica pa je tudi že obarvana nežno rjavo.
-
Pustite, da se ohladi, pečico pa pustite prižgano in pripravite limonino kremo.
-
V manjšem loncu na srednjem ognju segrevajte limonin sok, limonino lupinico, sladkor, škrob in kokosovo mleko. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte.
-
Med stalnim mešanjem kuhajte na srednjem ognju tako dolgo, da se krema strdi.
-
Odstavite in prelijte po pečenem dnu. Postavite nazaj v pečico in pecite še 15 minut. Med peko bodo ob robu kreme nastali mehurčki, kar je čisto v redu. Po peku bo krema še mehka in tekoča, med hlajenjem pa se strdi v kompakten žele.
-
Po 15 minutah pekač vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Ohlajen pekač nato prestavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali čez noč. Med hlajenjem se bo krema strdila v žele.
-
Ohlajene kocke posujte s sladkorjem v prahu in postrezite. Hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.