Veganska Kremna Sladica V Kozarcu

Tokrat sem zelo poenostavila kremno sladico, ki spominja na kremšnite, vendar v veganski verziji in kar v kozarcu.

 

 

Sestavine

 

  • Listnato testo
  • Vanilijev puding (veganski)
  • 250 ml kokosovega mleka
  • 150 ml mandljevega mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • noževa konica kurkume
  • vanilijeva pasta
  • sojina smetana

 

 

Priprava

 

V kozici rahlo pogrejemo kokosovo in mandljevo mleko.
V manjšo posodico dodamo vanilijev puding, sladkor, nekaj vanilijeve paste, kurkumo in 5 žlic toplega (a ne vrelega) mleka. Dobro premešamo, da nimamo grudic.
V zavreto mleko ob hitrem mešanju vlivamo mešanico iz posodice. Kuhamo par minut ob konstantnem mešanju.

Ko je puding kuhan, prelijemo v podolgovato posodo in prekrijemo s prozorno folijo na dotik, da se nam ne naredi skorja. Ohladimo na sobni temperaturi.

 

 

Listnato testo postavimo v pekač, ga večkrat prebodemo in na 200 stopinj pečemo od 8-10 minut, toliko, da se zlato-rjavo obarva.

Stepemo še sojino smetano. Lahko izberemo tudi katero drugo rastlinskega izvora.

Sladico enostavno sestavimo v kozarcih.
Nadrobimo listnato testo, dodamo vanilijevo kremo oziroma puding in dodamo še smetano.
Na vrhu ponovno dodamo listnato testo in po želji tudi nekaj sladkorja v prahu.

Postavimo v hladilnik za par ur.