Tokrat sem zelo poenostavila kremno sladico, ki spominja na kremšnite, vendar v veganski verziji in kar v kozarcu.
Sestavine
- Listnato testo
- Vanilijev puding (veganski)
- 250 ml kokosovega mleka
- 150 ml mandljevega mleka
- 2 žlici sladkorja
- noževa konica kurkume
- vanilijeva pasta
- sojina smetana
Priprava
V kozici rahlo pogrejemo kokosovo in mandljevo mleko.
V manjšo posodico dodamo vanilijev puding, sladkor, nekaj vanilijeve paste, kurkumo in 5 žlic toplega (a ne vrelega) mleka. Dobro premešamo, da nimamo grudic.
V zavreto mleko ob hitrem mešanju vlivamo mešanico iz posodice. Kuhamo par minut ob konstantnem mešanju.
Ko je puding kuhan, prelijemo v podolgovato posodo in prekrijemo s prozorno folijo na dotik, da se nam ne naredi skorja. Ohladimo na sobni temperaturi.
Listnato testo postavimo v pekač, ga večkrat prebodemo in na 200 stopinj pečemo od 8-10 minut, toliko, da se zlato-rjavo obarva.
Stepemo še sojino smetano. Lahko izberemo tudi katero drugo rastlinskega izvora.
Sladico enostavno sestavimo v kozarcih.
Nadrobimo listnato testo, dodamo vanilijevo kremo oziroma puding in dodamo še smetano.
Na vrhu ponovno dodamo listnato testo in po želji tudi nekaj sladkorja v prahu.
Postavimo v hladilnik za par ur.