Veganske “Frozen Yoghurt” ploščice

SESTAVINE

Dno

Frozen jogurt krema

  • 390 g kokosovega jogurta ali kreme (ali rastlinski jogurt po izbiri)
  • 30 g javorjevega sirupa
  • 2 čajni žlički vaniljeve arome
  • 10 g vanili sladkorja ali bio kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
  • 1 jedilna žlica svežega limoninega soka
  • 200 g svežih ali zamrznjenih malin

Dodatki

POSTOPEK

  • Pripravite dno. V mešalniku ali sekljalniku zmeljite mueslije oz. granolo, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Ni potrebno, da meljete čisto do gladke peskaste teksture
  • Dodajte kokosov sladkor, stopljeno olje in javorjev sirup ter premešajte.
  • V pekaču premera 18 cm oblikujte ravno dno. Postavite v zamrzovalnik, medtem pa pripravite Frozen jogurt kremo.
  • V večji posodi zmešajte jogurt, javorjev sirup, vaniljevo aromo, sladkor in limonin sok. Premešajte, da nastane enotna, gladka krema.
  • Na koncu v kremo dodajte še maline in s pomočjo silikonske lopatice samo nežno premešajte, da se maline razporedijo po kremi - mešajte nežno, da jih ne zmečkate.
  • Kremo prelijte po ohlajenem dnu, po vrhu posujte z malinami, goji jagodami in kokosom.
  • Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. tako dolgo, da se krema strdi.
  • Ohlajene ploščice narežite in postrezite, hranite pa jih v zamrzovalniku.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

https://ninazorcic.si