Veganske “Frozen Yoghurt” ploščice
SESTAVINE
Dno
- 200 g bio muesli klasik od Eko Škrnicl
- 20 g bio kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
- 55 g kokosovega olja (stopljeno)
- 1 čajna žlička javorjevega sirupa
Frozen jogurt krema
- 390 g kokosovega jogurta ali kreme (ali rastlinski jogurt po izbiri)
- 30 g javorjevega sirupa
- 2 čajni žlički vaniljeve arome
- 10 g vanili sladkorja ali bio kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
- 1 jedilna žlica svežega limoninega soka
- 200 g svežih ali zamrznjenih malin
Dodatki
- sveže ali zamrznjene maline
- bio goji jagode od Eko Škrnicl
- nastrgan kokos
POSTOPEK
-
Pripravite dno. V mešalniku ali sekljalniku zmeljite mueslije oz. granolo, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Ni potrebno, da meljete čisto do gladke peskaste teksture
-
Dodajte kokosov sladkor, stopljeno olje in javorjev sirup ter premešajte.
-
V pekaču premera 18 cm oblikujte ravno dno. Postavite v zamrzovalnik, medtem pa pripravite Frozen jogurt kremo.
-
V večji posodi zmešajte jogurt, javorjev sirup, vaniljevo aromo, sladkor in limonin sok. Premešajte, da nastane enotna, gladka krema.
-
Na koncu v kremo dodajte še maline in s pomočjo silikonske lopatice samo nežno premešajte, da se maline razporedijo po kremi - mešajte nežno, da jih ne zmečkate.
-
Kremo prelijte po ohlajenem dnu, po vrhu posujte z malinami, goji jagodami in kokosom.
-
Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. tako dolgo, da se krema strdi.
-
Ohlajene ploščice narežite in postrezite, hranite pa jih v zamrzovalniku.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič