Veganska Pita Z Bučno Kremo

Zgodba z bučo se nadaljuje. V prejšnjem receptu je bila v družbi ajde in jurčkov, tokrat pa sem jo združila z indijskimi oreščki na ovseni podlagi.

 

 

Sestavine (premer pekača 24 cm)

 

Testo

 

 

Nadev

 

Dodatno:

  • stepena kokosova smetana
  • lešniki

 

 

Priprava

 

Datlje prelijemo z vročo vodo za 10-15 minut. Sploh če so že bolj trdi. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
V multipraktik dodamo ovsene kosmiče, pražene lešnike (že kupljene, ali jih popražite naknadno), cimet, malenkost soli in dobro zmiksamo.
Dodamo datlje, 5 žlic vode, 1 dcl vode, 1 dcl jabolčnega ali pomarančnega soka in polovico kokosovega olja. Preostalo kokosovo olje, dodajamo sproti. Meljemo toliko časa, da dobimo enotno zmes.

 

 

Mešanico prestavimo na dno modela, ki smo ga predhodno namazali z nekaj kokosovega olja in lepo razporedimo. Maso pritisnemo ob dno in rob pekača in s tem ustvarimo prostor za maso.
Z vilico maso preluknjamo in jo damo v pečico za 12-15 minut, da testo dobi lepo zlato barvo.

 

 

Priprava nadeva je več kot enostavna. Bučo predhodno spečemo in ohladimo – lahko že en dan prej in hranimo v zaprti posodi v hladilniku. Odstranimo lupino.
Indijske oreščke lahko tudi popražimo in malce solimo. Dodamo v multipraktik in postopoma dodajamo polovico olja. Mešamo do čim bolj gladkega, če gre, tudi do teksture masla. Nato dodamo še bučni pire, cimet, muškatni orešček, ingverjev sok, ščepec soli, kokosov sladkor in javorjev sirup ter  preostalo kokosovo olje. Še enkrat zmešamo do gladkega. Kremo lepo razporedimo po ohlajenem testu.

 

 

Predlagam, da pita čez noč počiva v hladilniku, naslednji dan pa dodate stepeno kokosovo smetano in nekaj lešnikov za okras.

 

 

Video vodič

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

 

 

enostavni recepti novoletna sladica novoletni recepti veganska hrana veganska pita veganska sladica veganski recepti