Ajdova Kaša Z Jurčki In Bučo

Ajdova kaša z jurčki je preverjena klasika, s katero ne gre zgrešiti. 
Buča pa je super dodatek, ki se odlično poda zraven. 

 

 

Sestavine za 2 osebi 

 

 

 

Priprava

 

Narežemo bučo na poljubno velike kose, dodamo nekaj olivnega olja in provansalske mešanice začimb. Pečemo na 200 približno 25 minut oziroma toliko, da se buča lepo speče in je mehka.

 

 

V rahlo slani vodi kuhamo ajdovo kašo približno 8 minut.
Odmrznemo jurčke že par ur prej, da spustijo vodo. Če imamo sveže, narežemo sveže. Popražimo jih na par kapljicah olivnega olja in damo na stran. V isti ponvi na olju popražimo drobno narezano čebulo in kasneje dodamo jurčke in skuhano ajdovo kašo. 

 

 

Serviramo na krožnik s pečeno bučo in potresemo s peteršiljem. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke