Vaniljevi piškoti:
60 g kokosovega olja (stopljeno)
30 g vode ali “mleka”
85 g belega sladkorja)
½ čajne žličke vaniljeve arome
½ čajne žličke sode bikarbone
¼ čajne žličke soli
120 g bele moke
Kokosova krema:
200g veganskega vaniljevega (proteinskega) pudinga
100g stopljene (veganske) bele čokolade
60g nastrganega kokosa
1 jž sladkorja v prahu ali sirupa
1 jž vaniljeve arome
voda po potrebi
Dekoracija:
Penice
Stopljena čokolada
Priprava:
Pečico segrejte na 170 stopinj.
Vse za piškote zmešajte v posodi, da dobite enotno maso. Zajamite eno jedilno žlico mase in oblikujte kroglico.
Postavite na pekač vsaj 4 cm narazen (ker se razlezejo) in pecite 11-13 minut oz. toliko časa, da so robovi zlato obarvani. Še vroče oblikujte s kozarcem, kot na videu, da dobite lepo okroglo obliko.
Pripravite kremo - vse za kremo zmešajte v posodi, po okusu sladite in dodajte vodo, da dobite lepo kremo, ki ni pregosta. Kremo nabrizgajte na ohlajene piškote, dodajte mini penico, prerezano na pol - kot ušeska in penico za gobček. S čokolado narišite nosek in oči.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič