Medenjak drobljenec:
250g bele moke
60g stopljenega kokosovega olja
110g medu
60g sladkorja
1 jedilna žlica cimeta ali začimb za medenjake
1/2 jedilne žlice melase
Začinjene mandarine:
500g mandarine, nasekljanih
20g sladkorja
1 čajna žlička cimeta
1 jedilna žlica vaniljeve arome
1 jedilna žlica škroba
Dodatki:
sladoled
hrustljavi dodatki / sprinkles
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Vse za medenjakov drobljenec zmešajte v večji posodi, da dobite vlažnemu pesku podobno teksturo. Polovico mase nadevajte v peka in pritisnite ob dno, polovico prihranite za kasneje.
V posodi zmešajte vse sestavine za začinjene mandarine. Nadevajte po vrhu medenjakovega dna v pekaču. Po vrhu mandarin posujte še preostanek drobljenca. Pecite 45 minut oz. toliko časa, da se po vrhu drobljenec zlato zapeče.
Vzemite iz pečice in še toplo postrezite s kepico sladoleda in posujte s hrustljavimi dodatki.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič