Sestavine za dve porciji:
Nadev:
250g bukovega ostrigarja ali piščančjih filejev
1 jž olivnega olja
1 čž (veganske) majoneze (lahko tudi izpustite)
150g skyra
1 jž sweet chilli omake
sol, sladka paprika, česen v prahu po okusu
Omaka:
200g skyra (ali vegan alternativa)
1 jž limoninega soka
1 čž vsake: provansalske začimbe, česen in čebula v prahu, sladka paprika, koper
1 jž (veganske) majoneze
sol po okusu
Dodatki:
hrustljava solata
koruza
paradižnik
Priprava (2 porciji/2 žepka):
Piščančje fileje narežite na majhne kocke, bukov ostrigar pa narežite ali pa kar natrgajte z vilicami. Popecite na olivnem olju in začinite s soljo in sladko papriko.
Popečeno odstavite in v posodi zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami, po potrebi dodatno začinite.
V ločeni posodi zmešajte vse za omako.
Večjo tortiljo bogato premažite z omako, dodajte pol nadeva, zelenjavo in še malo omake. Na vrh položite manjši kos tortilje in zavijte v žepek (ali uporabite eno xxl tortiljo in jo zavijte). Iz sestavin dobite dva žepka. Popecite na kančku olivnega olja, postrezite s preostankom omake.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič