Mariniran tofu:
400g tofuja
30g sojine
50g vode
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
1 čajna žlička sladke paprike
1 jedilna žlica kvasnih kosmičev (opcijsko)
Mokra masa:
175g “mleka” po izbiri
1 čajna žlička kisa
90g moke
Drobtine:
100g krušnih drobtin
45g panko drobtin (te so večje, lahko dodate več krušne drobtine)
3 čajne žličke sladkoe paprike
3 čajne žličke kvasnih kosmičev
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
1 čajna žlička provansalskih začimb
1 čajna žlička soli
Za peko:
olje
Dodatki:
solata
veganska majoneza
Priprava:
Pečico segrejte na 190 stopinj.
Tofu razrežite na večje kocke (2cm). Dodajte ga v posodo z vsemi ostalimi sestavinami za marinado in premešajte. Pustite vsaj 10 minut, lahko pa tudi čez noč.
V eni posodi pripravite mokro maso, v drugi pa zmešajte vse za drobtine, to bo za paniranje.
Mariniran tofu najprej pomočite v mokro maso, potem pa v drobtine. Za debelešji sloj drobtin to ponovite še enkrat, nato tofu položite na pekač. Ponovite z vsemi kockami. Tofujeve kocke pokapajte ali pošpricajte z oljem in pecite v pečici 15-20 minut oz. toliko časa, da je zlato zapečen.
Postrezite s solato in vegansko majonezo. Ali pa postrezite s pirejem - recept na blogu.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič