Hrustljave tofujeve kocke

Mariniran tofu:

400g tofuja

30g sojine

50g vode

1 čajna žlička česna v prahu

1 čajna žlička čebule v prahu

1 čajna žlička sladke paprike

1 jedilna žlica kvasnih kosmičev (opcijsko)

 

 

Mokra masa:

175g “mleka” po izbiri

1 čajna žlička kisa

90g moke

 

Drobtine:

100g krušnih drobtin

45g panko drobtin (te so večje, lahko dodate več krušne drobtine)

3 čajne žličke sladkoe paprike

3 čajne žličke kvasnih kosmičev

1 čajna žlička česna v prahu

1 čajna žlička čebule v prahu

1 čajna žlička provansalskih začimb

1 čajna žlička soli

 

Za peko:

olje

 

Dodatki:

solata

veganska majoneza

 

Priprava:

Pečico segrejte na 190 stopinj.

 

Tofu razrežite na večje kocke (2cm). Dodajte ga v posodo z vsemi ostalimi sestavinami za marinado in premešajte. Pustite vsaj 10 minut, lahko pa tudi čez noč.

 

V eni posodi pripravite mokro maso, v drugi pa zmešajte vse za drobtine, to bo za paniranje.

Mariniran tofu najprej pomočite v mokro maso, potem pa v drobtine. Za debelešji sloj drobtin to ponovite še enkrat, nato tofu položite na pekač. Ponovite z vsemi kockami. Tofujeve kocke pokapajte ali pošpricajte z oljem in pecite v pečici 15-20 minut oz. toliko časa, da je zlato zapečen.

 

Postrezite s solato in vegansko majonezo. Ali pa postrezite s pirejem - recept na blogu.

 

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si